spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLocal BTElevii vor susţine teze cu subiect unic

Elevii vor susţine teze cu subiect unic

Elevii botoşăneni vor susţine în acest semestru teze cu subiect unic. Având în vedere rezultatele înregistrate de elevi în primul semestru al anului școlar în curs, precum și cele câteva sute de elevi aflați în situații de corigență ori cu situația neîncheiată după primul semestru de cursuri, la nivelul Inspectoratului Şcolar Județean s-a decis implementarea acestei forme de evaluare sumativă unitară, respectiv teza cu subiect unic la nivel județean.

Potrivit celor precizate de Ada Macovei, inspector şcolar general, se au în vedere doar disciplinele de importanță maximă pentru implementarea unor măsuri ameliorative și pentru realizarea unor materiale proiective utile pentru viitor. Subiectele vor fi realizate de către profesorii membri în Consiliile consultative ale inspectoratului școlar pentru matematică, limba română și istorie vor realiza subiectele și baremele de corectare. Astfel, itemul întâi pentru nota 5, itemul al doilea cu punctaj pentru maxim nota 7 și al treilea item, mai dificil, pentru note până la 10 (incluzând itemul întâi și doi).

Teza cu subiect unic anticipează așadar, evaluările standardizate anunțate recent de domnul ministru al educației și vine în sprijinul elevilor, nu doar prin tipul de itemi, cu cele trei grade de dificultate, dar și prin faptul că va dura fix 50 minute și nu două – trei ore.

La fel de important este faptul că teza va conține doar itemi din materia parcursă în acest semestru și nu din materia predată în tot anul sau în ultimii ani, cum se proceda în unele cazuri, teza fiind tratată ca o simulare a examenelor naționale și nu ca o evaluare semestrială relevantă pentru progresul de etapă al elevului”, a declarat Ada Macovei.

Tezele vor fi susţinute, în zilele stabilite, la ora 13:00, această oră fiind decisă pentru a perturba cât mai puțin programul școlar al celorlalți elevi și a asigura șanse egale elevilor care învață fie în schimbul întâi, fie în schimbul al doilea.

Le doresc elevilor mult succes și sper ca rezultatele să fie în concordanță cu efortul depus pentru însușirea cunoștințelor și formarea competențelor specifice, a motivației și timpului alocat învățării!”, a mai transmis Ada Macovei.

Organizarea tezelor cu subiect unic, este, potrivit unor cadre didactice, o măsură bună deoarece asigură o evaluare unitară a elevilor. „În felul acesta, elevii vor putea să-şi evalueze corect nivelul de cunoştinţe şi poate nu vom mai avea elevi care să vină din mediul rural cu medii de 10 pe linie şi să realizeze că nu fac faţă la colegii de renume”, a spus un profesor botoşănean.

Calendarul tezelor cu subiect unic este următorul:

 

Clasa Disciplina Data ora
V-VII Limba și literatura română 16.05.2022 1300
Matematică 23.05.2022 1300
VIII Limba și literatura română 09.05.2022 1300
Matematică 12.05.2022 1300
IX-XI Limba și literatura română 16.05.2022 1300
Matematică/Istorie 23.05.2022 1300
XII

filiera teoretică

filiera vocațională

Limba și literatura română 03.05.2022 1300
Matematică/Istorie 05.05.2022 1300
XII

filiera tehnologică

Limba și literatura română 05.04.2022 1300
Matematică/Istorie 07.04.2022 1300

 

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
11.9 ° C
15.4 °
11.7 °
68 %
1.8kmh
25 %
mie
11 °
joi
19 °
vin
9 °
sâm
18 °
Dum
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...