spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTCampioana Ucrainei la fotbal a ajuns la Botoșani (video)

Campioana Ucrainei la fotbal a ajuns la Botoșani (video)

Cea mai titrată echipă de fotbal din Ucraina a ajuns la Botoșani, după mai bine de o lună de război în țara vecină. Asta după ce Federația de Fotbal din Ucraina a decis ca o parte dintre fotbaliștii ucraineni să poate ieși din țară, în baza unei derogări.

Deși jurnaliștii de la Sport.ua au scris inițial că Dinamo Kiev va primi o permisiune specială de la Ministerul Sporturilor pentru a da voie fotbaliștilor să plece din țară, în realitate s-a stabilit că este vorba despre o derogare pe care au primit-o doar jucătorii care pot fi convocați la naționala Ucrainei. Internaționalii ucraineni au părăsit țara în cursul dimineții de vineri, în ciuda faptului că în Ucraina este instalată Legea Marțială, care nu le dă voie bărbaților să treacă granița în timpul stării de război, pentru a se putea antrena. Decizia a fost luată pentru a le permite acestora să se pregătească în străinătate pentru barajul CM 2022, cu Scoția, din iunie.

Campanie pentru ajutorarea Ucrainei

Fotbaliștii lui Dinamo Kiev au intrat în România, vineri pe la Vama Siret, după care s-au îndreptat spre Botoșani, unde au fost așteptați de către omul de afaceri Valeriu Iftime la Conacul Zăicești. Delegaţia, formată din 58 de persoane, s-a oprit la Botoşani pentru a lua masa, iar în cursul serii urmează să plece către Iaşi, unde vor înnopta.

Echipa antrenată de Mircea Lucescu vrea ca în aprilie și iunie să joace mai multe partide amicale cu formații importante. Astfel, ucrainenii vor să informeze comunitatea internațională despre războiul din Ucraina, iar banii obținuți din urma amicalelor vor fi donați pentru ajutorarea țării.

Printre posibile adversare ale lui Dinamo Kiev se numără echipe precum FCSB, Borussia Dortmund, PSG, Legia Varșovia, Barcelona, Milan, Benfica, Ajax, Sporting Lisabona sau Basel.

Dinamo Kiev ar putea fi declarată campioană

Dinamo Kiev ar putea cuceri titlul dacă sezonul nu mai poate fi reluat și dacă se va ține cont de rezultatele înregistrate după prima jumătate a campionatului. Cum vor cele mai multe cluburi ucrainene. Cum războiul ar putea continua, ar fi aproape imposibil să se mai joace în Ucraina meciuri de fotbal în această primăvară și să se încheie pe teren campionatul local. Mai ales că mulți străini și-au găsit deja alte cluburi până în vară.

Potrivit site-ului ucrainean SportArena, s-ar lua în calcul două opțiuni pentru finalizarea sezonului:

Să fie acordat titlul și să se desemneze calificatele în cupele europene în funcție de rezultatele din prima jumătate a sezonului.

Să fie decis totul conform clasamentului din momentul în care a fost suspendat campionatul, după 18 runde.

Cele mai multe cluburi insistă să se țină cont de prima variantă. Caz în care Mircea Lucescu ar fi al doilea an la rând campion, pentru că Dinamo Kiev era lider, cu același număr de puncte (38), dar cu golaveraj superior. După 18 etape, Șahtior era pe locul 1, cu două puncte în fața alb-albaștrilor (47-45).

play-sharp-fill
play-sharp-fill
play-sharp-fill
play-sharp-fill
play-sharp-fill

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
11.6 ° C
13.2 °
11.6 °
59 %
4.6kmh
96 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...