sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăLocal BTMunicipalitatea trebuie să organizeze o nouă licitaţie pentru Teatrul "Mihai Eminescu"

Municipalitatea trebuie să organizeze o nouă licitaţie pentru Teatrul „Mihai Eminescu”

Edilii botoşăneni trebuie să organizeze o nouă licitaţie pentru stabilirea constructorului care să continue lucrările la Teatrul „Mihai Eminescu”. Pe 29 martie, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a respins contestaţia depusă pe 2 martie, de Asocierea CONEST – OTIS STAR GRUP Iaşi. Aceste firme s-au adresat CNSC după ce ultima licitaţie organizată de municipalitatea botoşăneană s-a încheiat fără a fi anunţat un câştigător.

Această asociere a solicitat la CNSC obligarea autorităţii contractante (Municipiul Botoşani – n.r.) la reluarea procedurii de atribuire şi la reevaluarea ofertei depuse de CONEST – OTIS STAR GRUP Iaşi.

Respinge ca nefondată cererea depusă de asocierea CONEST – OTIS STAR GRUP, în contradictoriu cu Municipiul Botoşani şi menţine decizia de anulare a procedurii de atribuire. Respinge ca nefondat capătul de cerere privind obligarea autorităţii contractante la plata cheltuielilor de judecată ocazionate de depunerea contestaţiei”, se arată în decizia CNSC. Împotriva acestei decizii se poate formula plângere în termen de 10 zile de la comunicare.

Şedinţă de îndată a Consiliului Municipal

Surse din cadrul Primăriei Botoşani au confirmat faptul că va urma o şedinţă de îndată a Consiliului Local pentru aprobarea indicatorilor tehnico economici, reactualizaţi şi reluarea procedurii de achiziţie. Şedinţa ar urma să aibă loc mâine, 4 aprilie.

Rezultat anunţat pe 18 februarie

Pe 18 februarie, Cosmin Andrei, primarul municipiului, a organizat o conferinţă de presă în cadrul căreia a explicat cum s-a derulat licitaţia pentru continuarea lucrărilor la Teatrul „Mihai Eminescu”. Edilul a amintit că la această licitaţie au fost depuse trei oferte din partea a trei asocieri de firme. Licitaţia a intrat sub incidenţa ANAP (Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice – n.r.), în supervizare.

Acest lucru presupune avizarea tuturor paşilor pe care i-am făcut, inclusiv răspunsurile la clarificări la toate solicitările formulate de către operatorii economici. Am parcurs cu bine toate etapele până la evaluarea financiară, acolo unde ANAP nu a fost de acord cu punctul de vedere al comisiei care este suverană în această licitație și a emis un aviz conform condiționat. Acest lucru înseamnă că firma sau asocierea de firme pe care au declarat-o colegii mei ca fiind câştigătoare ar fi avut probleme în partea financiară și ANAP nu a fost de acord cu punctul nostru de vedere”, a declarat atunci Cosmin Andrei. Avizul conform condiţionat a obligat comisia să declare toate cele trei asocieri de firme ca fiind neeligibile pentru această lucrare.

Tot pe 18 februarie, Cosmin Andrei a anunţat că se lucrează la actualizarea devizului general de lucrări, astfel încât organizarea unei noi licitații să se facă în baza preţurilor actualizate. Primarul susţine că procedura se va derula fără probleme, în condiţiile în care firmele care vor dori să participe sunt familiarizate deja cu documentaţia.

A doua finanţare europeană pentru Teatrul „Mihai Eminescu”

În cadrul şedinţei ar urma să se anunţa şi care este valoarea actualizată a acestei investiţii. Municipalitatea dispune de cinci milioane de euro, pentru repunerea în valoare a Teatrului „Mihai Eminescu”. Diferenţa de până la valoarea totală a investiţiei, va fi asigurată de către primărie, prin contractarea unui credit. Prin hotărârile votate în deliberativul local, municipalitatea şi-a luat angajamentul de a acoperi aceste costuri.

Aceasta este a doua finanţare europeană, prima, tot de cinci milioane de euro, fiind obţinută în exerciţiul financiar 2007 – 2013. Lucrările la Teatrul „Mihai Eminescu” au început în august 2014, însă au fost oprite în 2015. Atunci s-a anunţat că sunt necesare necesare lucrări suplimentare de consolidare şi nici un oficial din primărie nu a avut curajul să-şi asume costul acestora, estimat atunci la un milion de euro. La 31 decembrie 2015, dată la care investiţia trebuia finalizată, lucrările ajunseseră la un stadiu de doar 20%.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
15.2 ° C
15.6 °
13.6 °
49 %
0.5kmh
100 %
sâm
13 °
Dum
14 °
lun
6 °
mar
13 °
mie
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

În vremurile astea de război e mai bine să fii prevăzător și să umbli cu casa la tine.

EDITORIAL

În urmă cu ceva timp, la o oră de maximă audiență, un important post de televiziune național ne aducea la cunoștință – în urma...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...