sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăLocal BT"O casă pentru Laura", campanie umanitară iniţiată de Asociaţia "IHTIS"

„O casă pentru Laura”, campanie umanitară iniţiată de Asociaţia „IHTIS”

Asociaţia „IHTIS”, condusă de Mihaela Mihăescu, a demarat Campania umanitară „O casă pentru Laura”, cu scopul de a cumpăra o casă pentru o fetiţă care locuieşte, împreună cu familia ei, într-un fost pichet militar, la graniţa cu Ucraina, în localitatea Hilişeu Crişan.

La temelia acestui proiect umanitar se află un an și ceva de dialog, menit a deschide sufletul unui copil timid, sensibil, izolat, cu idealuri frumoase, căruia extrem de greu i se poate câștiga încrederea…

Pasiunea Laurei pentru scris a fost șansa mea de a o înțelege, demonstrându-i că: prin curajul destăinuirii gândurilor și sentimentelor, își poate depăși condiția mult peste așteptările ei.

Am convenit așa: dacă se va strădui ca greșelile de ortografie să scadă vizibil, numele ei va apărea pe coperta unei cărți.

Proiectul nostru s-a concretizat anul trecut, de ziua ei, în cartea „Curcubeul din suflet”. Cu puțin timp în urmă, am întrebat-o pe Laura, ce își mai dorește? Răspunsul ei fiind motivul inițierii acestei campanii…Pentru susținere, vă mulţumim!”, a transmis Mihaela Mihăescu.

Familia locuieşte într-o cameră de 9 metri pătraţi

Împreună cu mama, un frăţior bolnav şi un tată vitreg, locuim la graniţa cu Ucraina, într-un fost pichet militar. Cămăruţa noastră are 9 metri pătraţi. Aici gătim, mâncăm, ne spălăm şi dormim toţi. Aici scriu şi învăţ aşa cum pot. Cândva am avut şi noi o casă pe care mama a vândut-o pentru a-i salva viaţa fratelui meu bolnav de cancer.

A fost în zadar. Curând voi împlini 14 ani şi visez un lucru pe care milioane de copii îl au, fără să şi-l dorească. Îmi doresc să trăim iar într-o casă din sat. Dacă puteţi să vă alăturaţi visului meu, vă rog faceţi ceva pentru povestea mea”, este mesajul tulburător al Laurei Răuţă. Laura va împlini 14 ani pe 11 aprilie.

Cartea ei „Curcubeul din suflet” este „o carte ecou, o undă de bunătate multiplicată din om în om, cu intenţia aşezării Laurei în minunata lume, lipsită de teamă, împletind din culorile curcubeului O casă pentru Laura”. Fiecare carte achiziţionată o apropie pe Laura de visul ei.

Parteneriat cu unităţi de învăţământ

Asociația IHTIS, în parteneriat cu grădinițe, unități școlare și licee din întreaga țară, a lansat această campanie de strângere de fonduri pentru a o ajuta pe Laura Răuţă şi pe familia ei să aibă din nou o casă.

Campania are drept obiective informarea elevilor cu privire la rolul lor fundamental în apărarea victimelor bullying-ului și în raportarea situațiilor de bullying, respectiv promovarea unor metode pozitive și eficiente de educare socio-emoțională a copiilor, victime ori agresori.

Asociaţia „IHTIS” a creat un grup pe facebook şi, în aceste zile va expedia prin e-mail contractele de parteneriat cu unităţile de învăţământ. În unităţile partenere va fi prezentat scopul campaniei, urmând ca acestea să organizeze un târg caritabil cu produse aduse de elevi (o jucărie, o brățară, un preparat culinar etc.), urmând ca suma adunat să fie direcţionată către Asociaţia „IHTIS”.

Cei care doresc să o ajute pe Laura să aibă din nou o casă pot dona orice sumă în contul Asociaţiai „IHTIS” RO14RNCB0044002865610001. BCR – Agenţia Dorohoi, Cod fiscal 16690411.

Costul de tipar al unei cărți este de 4,4 lei, iar prețul de vânzare este decis de fiecare donator. Cartea poate fi comandată prin e-mail michi_mihaescu@yahoo.com, prin pagina de facebook / messenger https://www.facebook.com/mihaela.mihaescu.50.

Cartea / cărțile vor fi expediate (de comun acord cu solicitantul), iar contravaloarea va fi achitată în cont bancar, în numerar – pe bază de chitanță sau ramburs la curier.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
14 ° C
16.5 °
13.6 °
44 %
5.1kmh
71 %
sâm
14 °
Dum
14 °
lun
6 °
mar
13 °
mie
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

În vremurile astea de război e mai bine să fii prevăzător și să umbli cu casa la tine.

EDITORIAL

În urmă cu ceva timp, la o oră de maximă audiență, un important post de televiziune național ne aducea la cunoștință – în urma...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...