spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLocal BTMii de elevi au susţinut astăzi prima probă din cadrul simulării Evaluării...

Mii de elevi au susţinut astăzi prima probă din cadrul simulării Evaluării Naţionale

Elevii de clasa a VIII-a au susţinut astăzi, 4 aprilie, proba de simulare a Evaluării Naționale 2022, la Limba și literatura română. Irina Telişcă, inspector şcolar şi purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean, a anunţat că dintre cei 3963 de elevi înscrişi în clasa a VIII-a, au susţinut proba 3805. 158 de elevi au absentat.

Proba s-a derulat fără probleme şi nu au fost elevi eliminaţi”, a mai precizat Irina Telişcă.

Pentru simularea Evaluării Naționale, subiectele sunt redactate sub forma unei broșuri, rezolvarea fiind făcută direct pe broșură.

Subiectul I s-a axat pe două texte, primul din opera Dacia Felix a lui Cezar Petrescu, al doilea din Oameni, fapte, amintiri, a lui Francisc Munteanu. La punctul B, 8, elevii au avut de scris un text argumentativ, pornind de la întrebarea: „Crezi că dialogul deschis cu profesorii îi îndepărtează sau îi apropie pe elevi de înțelegerea lecțiilor predate?”.

La Subiectul al II-lea, elevii au avut de făcut o caracterizare a personajului Domnul Preda, din textul lui Cezar Petrescu.

Subiectele au fost uşoare şi mă aştept să iau o notă mare. Am avut emoţii, însă este bine că se organizează simularea pentru a ne obişnui cu atmosfera de examen„, a declarat un elev de la Şcoala 11.

Mâine, 5 aprilie, elevii vor susţine proba la Matematică, pe 6 aprilie fiind programată proba scrisă la Limba şi literatura maternă. Rezultatele vor fi afişate pe 14 aprilie.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.4 ° C
9.4 °
8.6 °
94 %
2.7kmh
100 %
mie
19 °
joi
19 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...