sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăLocal BTMoarte cumplită după un accident la beție

Moarte cumplită după un accident la beție

Un bărbat de 52 de ani, din Botoșani, a murit în spital, după ce a provocat un accident grav în urmă cu două săptămâni. Acesta se afla la volanul unui autoturism marca Hyundai, împreună cu un alt bărbat de 44 de ani.

Accidentul a avut loc pe data de 19 martie, când autoturism în care se aflau cei doi a lovit violent un cap de pod în dreptul primăriei din localitatea Curteşti.

La fața locului au ajuns, în cel mai scurt timp, două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și una de descarcerare, precum și două ambulanțe SAJ. Când au ajuns la fața locului, pompierii au constatat că șoferul și pasagerul de pe scaunul din dreapt față erau încarcerați, dar conștienți.

Aceștia au fost extrași din autoturism cu ajutorul accesoriilor de descarcerare, fiind preluați de echipajele medicale și transportați la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.
Potrivit poliţiştilor ajunşi la faţa locului, şoferul emana un miros puternic de băuturi alcoolice. Din cauza rănilor suferite, însă, acesta nu a putut sufla în aparatul etilotest, dar i-au fost recoltate probe biologice de sânge.

Rezultatele venite de la laborator au indicat o alcoolemie de peste 1,5 grame per litru alcool pur în sânge. Imediat după ce a ajuns la Urgențe, acesta a fost internat în secția de reanimare a Spitalului Județean. Starea lui, însă, a continuat să se deterioreze.

“Pacientul a fost internat cu traumatism toracic sever, multiple fracturi costale, fractură de femur și cot stâng. Din păcate, starea acestuia s-a agravat, din cauza leziunilor interne, iar în cursul zilei de duminică a intrat în stop cardio-respirator ireversibil, fiind constatat decesul”, a precizat un medic din cadrul Spitalului Județean de Urgență.

Unitatea sanitară a comunicat decesul și organelor de anchetă, în cazul accidentului fiind adăugată o nouă încadrare juridică.

“În cazul accidentului produs la data de 19 martie, la încadrarea juridică de vătămare corporală din culpă s-a adăugat și cea de ucidere din culpă”, a precizat agent principal Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
11.6 ° C
12.1 °
11.6 °
54 %
3.3kmh
44 %
sâm
14 °
Dum
14 °
lun
7 °
mar
10 °
mie
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

În vremurile astea de război e mai bine să fii prevăzător și să umbli cu casa la tine.

EDITORIAL

În urmă cu ceva timp, la o oră de maximă audiență, un important post de televiziune național ne aducea la cunoștință – în urma...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...