vineri, martie 31, 2023
AcasăLocalSpectacol în premieră la Teatrul Vasilache, în memoria actorului Ion Caramitru

Spectacol în premieră la Teatrul Vasilache, în memoria actorului Ion Caramitru

Teatrul pentru Copii și Tineret ,,Vasilache” Botoșani prezintă, în cadrul Studioului de teatru pentru tineret, premiera spectacolului „LUCEAFĂRUL”, de Mihai Eminescu. Acesta poate fi vizionat sâmbătă, 9 aprilie, dar şi duminică, de la ora 18:00. Un spectacol imaginat de regizorul Ion Sapdaru împreună cu actorii distribuției, și dedicat memoriei actorului Ion Caramitru, care a trecut la cele veșnice în luna septembrie a anului trecut.
Scenografia aparține lui Gelu Rîșca, video design, lui Silviu Apostol, iar coregrafia Victoriei Bucun. Actorii care vor interpreta personajele piesei sunt Oana Asofiei, Pavel Petraşi, Andrei Bordianu, Ana Apetrei, Anamaria Chelaru, Adelina Cojocariu, Renata Voloşcu, Andrei Iurescu, Cosmin Tanasă.
„Mulțumim cu respect și recunoștință doamnei Micaela Caracaș -Caramitru, domnilor Andrei, Ștefan și Matei Caramitru, precum și doamnei Aura Corbeanu – președinte executiv al UNITER, pentru susținerea și sprijinul acordat ! Un spectacol în care este prezent și Ion Caramitru prin vocea sa … Astrală!” au transmis reprezentanții instituției de cultură.
Un bilet costă 15 lei pentru elevi şi studenţi și 20 lei pentru adulţi. Spectacolul este recomandat tinerilor cu vârsta peste 13 ani.

Actor distribuit în peste 40 de filme de lung metraj

Ion Caramitru a fost actor de teatru și film, regizor și politician român. Din anul 1990 a fost președinte al UNITER din 1990, iar din 2005 a ocupat funcția de director al Teatrului Național din București. A fost ministru al Culturii între 1996 și 2000, în cabinetul condus de Victor Ciorbea.
Ion Caramitru a jucat în peste 40 de filme de lung metraj, făcându-și debutul cu rolul secundar în Pădurea spânzuraților în regia lui Ciulei (1964). Printre cele mai cunoscute roluri sunt Vive în Diminețile unui băiat cuminte (1966), Gheorghidiu în Între oglinzi paralele (1978), Ștefan Luchian în Luchian (1981) și Socrate în seria Liceenii (1985-1987).
Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
7.7 ° C
7.7 °
3.3 °
59 %
1.8kmh
99 %
vin
12 °
sâm
16 °
Dum
13 °
lun
7 °
mar
4 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Lângă Colegiul Eminescu a mai rămas un garaj care rezistă. Și la vânt și la primărie.

EDITORIAL

Clocot mare cu pensiile speciale. Opoziția reclamă nereguli peste nereguli, cei de la butoane au uitat cum eliminau pensiile speciale în treizeci de zile...

EPIGRAMA ZILEI

O clauză fără de temei E-n dogmele lor sacre Că poți să ai zeci de femei Însă … cu tot cu soacre! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...