marți, mai 17, 2022
AcasăLocalStarea elevului incendiat în timpul orelor este stabilă (video)

Starea elevului incendiat în timpul orelor este stabilă (video)

Starea copilului în vârstă de 17 ani din Flămânzi care a ajuns la Iași cu arsuri, după ce hainele au luat foc pe el în urma unui incident în timpul ultimei ore, este stabilă, cu o evoluție favorabilă.

În prezent elevul este internat în Unitatea Funcţională Arşi, Iași. Potrivit cadrelor medicale, acesta are o arsură prin flacără, pe 20 la sută din suprafaţa corporală, respectiv la nivelul feţei, regiunii cervicale anterioare, torace şi la nivelul membrelor, parcelar.

„Declarativ, a fost agresat fizic. A fost internat într-o primă etapă pe secţia ATI, a fost stabilizat, şi s-a iniţiat terapia specifică. Având în vedere starea evolutivă favorabilă, a fost transferat la Unitatea de Arşi pentru a se continua terapia specifică.

Arsurile pot avea întotdeauna şi o evoluţie imprevizibilă. Sperăm ca acest caz să fie favorabil. Nu sunt arsuri de căi aeriene superioare, însă vom trage o concluzie după câteva zile de terapie. Are intervenţii chirurgicale programate care îndepărtează zonele de necroză şi probabil va fi nevoie şi de grefe pe zonele respective”, a precizat medicul primar de medicină de urgenţă, Tamara Solange Roșu, medic şef UPU, Spitalul de Pediatrie „Sfânta Maria”, Iaşi.

Elev incendiat în timpul orelor

Incidentul a avut loc luni după-amiază, la ultima oră de curs a clasei din care face parte copilul. Elevii erau la o oră de educaţie tehnologică, iar la un moment dat, profesoara, care este şi directoarea liceului, a ieşit din clasă, pentru a rezolva o problemă de ordin administrativ la nivelul liceului. La un moment dat, însă, s-a declanşat un adevărat haos în clasă şi pe hol, directoarea fiind avertizată de femeia de serviciu că unul dintre elevi luase foc în clasă.

În urma apariției în spațiului public a cazului șocant, Profesor inginer Mihaela Ștefănică, cea care este directorul Liceului Tehnologic „Nicolae Bălcescu” din Flămânzi din toamna anului trecut, a decis să își înainteze demisia.

Foto: arhivă

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
20.6 ° C
20.6 °
19.4 °
89 %
2.1kmh
100 %
mar
21 °
mie
14 °
joi
19 °
vin
25 °
sâm
25 °
RON - Română (nou) leu
EUR
4,9492

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Probabil întreba lumea prea des ce e cu șantierul, de ce nu e gata. Și edilii au luat măsuri.

EDITORIAL

Săptămâna trecută s-au întâmplat niscaiva lucruri surprinzătoare. După amânări și amânări s-a dat decizia definitivă în Dosarul Colectiv, cu condamnări mai reduse decât cele...

GÂNDUL ZILEI

Mai interesant ar fi dacă atunci când dăruiești nu ai spune cât ci … din cât!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...