luni, mai 23, 2022
AcasăLocalVot în CL pentru renovarea energetică a unor blocuri

Vot în CL pentru renovarea energetică a unor blocuri

Consilierii locali şi-au dat votul pentru ca municipalitatea să depună proiectul „Renovare energetică a clădirilor rezidenţiale Botoşani – etapa I”, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Proiectul vizează renovarea energetică a cinci blocuri, aflate în diferite cartiere ale municipiului. Valoarea investiţiei este de 4 milioane de euro (19,7 milioane de lei).

În acest proiect sunt incluse următoarele blocuri: strada Grivița nr. 2 (sc. A, B), Mihai Eminescu nr. 49, Independenței nr. 3 (sc. A, B), Independenței nr. 11 (sc. A – E) și Săvenilor nr. 36 (sc. A – D), cu o suprafață totală de 20.047 de metri pătraţi.

„Finanţarea nu poate să acopere toate lucrările”

În cadrul şedinţei, Daniel Botezatu, consilier municipal şi preşedintele de şedinţă, a întrebat pe ce criterii au fost alese aceste blocuri.

Am avut discuţii cu preşedinţii de asociaţii, acolo unde am transmis oportunitatea finanţării pentru reabilitare energetică a clădirilor rezidenţiale. Am solicitat acceptul a două treimi din numărul proprietarilor de apartamente şi acolo unde a fost interes, am luat toate solicitările şi le-am adus în faţa dumneavoastră, spre finanţare.

Mai putem aplica şi în continuare şi fac un apel public către cetăţenii municipiului Botoşani, către preşedinţii de asociaţii, dacă sunt interesaţi, să reabilităm clădirile rezidenţiale, acolo unde avem o finanţare de 100% pentru aceste intervenţii, finanţare care poate să nu acopere toate lucrările şi va trebui să avem şi o mică contribuţie, să vină cu documente la Primăria Botoşani„, a spus primarul Cosmin Andrei.

Potrivi edilului trebuie făcut audit energetic, expertiză tehnică, servicii care sunt destul de greu de contractat în această perioadă pentru că toate UAT-urile fac documentaţii similare.

Principiul este primul venit, primul servit, acesta este motivul pentru care am convocat şedinţe de îndată pentru a fi printre primii”, a mai spus Cosmin Andrei.

La sfârșitul săptămânii trecute, municipalitatea a depus, tot pe „Valul Renovării”, nouă proiecte privind renovarea energetică a clădirilor publice, pentru instituțiile de învățământ, totalizând 17,7 milioane de euro (87,2 milioane de lei).

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
14.3 ° C
14.6 °
12.8 °
83 %
2kmh
75 %
lun
16 °
mar
21 °
mie
24 °
joi
23 °
vin
18 °
RON - Română (nou) leu
EUR
4,9492

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Ca să ți se ierte păcatele, îți faci o cruce. Mare. Avantajul dacă ești primar la Mihai Eminescu e că nu o faci pe...

EDITORIAL

Revin astăzi asupra unui subiect extrem de important pe care l-am abordat în urmă cu aproape o jumătate de an în editorialul „Statule român,...

GÂNDUL ZILEI

Peste tot în lume, două tagme profesionale au ca obiect de activitate, efectuarea de curse regulate pe traseul minciună - adevăr şi retur :...

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...