joi, martie 28, 2024
AcasăLocal BTVot în CL pentru renovarea energetică a unor blocuri

Vot în CL pentru renovarea energetică a unor blocuri

Consilierii locali şi-au dat votul pentru ca municipalitatea să depună proiectul „Renovare energetică a clădirilor rezidenţiale Botoşani – etapa I”, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Proiectul vizează renovarea energetică a cinci blocuri, aflate în diferite cartiere ale municipiului. Valoarea investiţiei este de 4 milioane de euro (19,7 milioane de lei).

În acest proiect sunt incluse următoarele blocuri: strada Grivița nr. 2 (sc. A, B), Mihai Eminescu nr. 49, Independenței nr. 3 (sc. A, B), Independenței nr. 11 (sc. A – E) și Săvenilor nr. 36 (sc. A – D), cu o suprafață totală de 20.047 de metri pătraţi.

„Finanţarea nu poate să acopere toate lucrările”

În cadrul şedinţei, Daniel Botezatu, consilier municipal şi preşedintele de şedinţă, a întrebat pe ce criterii au fost alese aceste blocuri.

Am avut discuţii cu preşedinţii de asociaţii, acolo unde am transmis oportunitatea finanţării pentru reabilitare energetică a clădirilor rezidenţiale. Am solicitat acceptul a două treimi din numărul proprietarilor de apartamente şi acolo unde a fost interes, am luat toate solicitările şi le-am adus în faţa dumneavoastră, spre finanţare.

Mai putem aplica şi în continuare şi fac un apel public către cetăţenii municipiului Botoşani, către preşedinţii de asociaţii, dacă sunt interesaţi, să reabilităm clădirile rezidenţiale, acolo unde avem o finanţare de 100% pentru aceste intervenţii, finanţare care poate să nu acopere toate lucrările şi va trebui să avem şi o mică contribuţie, să vină cu documente la Primăria Botoşani„, a spus primarul Cosmin Andrei.

Potrivi edilului trebuie făcut audit energetic, expertiză tehnică, servicii care sunt destul de greu de contractat în această perioadă pentru că toate UAT-urile fac documentaţii similare.

Principiul este primul venit, primul servit, acesta este motivul pentru care am convocat şedinţe de îndată pentru a fi printre primii”, a mai spus Cosmin Andrei.

La sfârșitul săptămânii trecute, municipalitatea a depus, tot pe „Valul Renovării”, nouă proiecte privind renovarea energetică a clădirilor publice, pentru instituțiile de învățământ, totalizând 17,7 milioane de euro (87,2 milioane de lei).

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
10.2 ° C
13.7 °
10 °
54 %
4.7kmh
46 %
joi
11 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...