spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLocal BTProfesor reținut după ce a agresat sexual două eleve (video)

Profesor reținut după ce a agresat sexual două eleve (video)

Decizie drastică luată de anchetatori într-un caz șocant petrecut într-o școală din județ. Un profesor a fost reținut pentru 24 de ore de polițiști, după ce a fost acuzat de către două minore în vârstă de 13 ani, eleve în clasa a VII-a la o școală dintr-o comună din apropierea municipiului, că le-a agresat sexual.

Întâmplarea s-ar fi petrecut luni, 4 aprilie, când cele două minore ar fi rămas la finalul orelor în sala de clasă cu profesorul. Cele două fete s-au întors acasă după experiența traumatizantă și le-ar fi povestit părinților cele întâmplate. Potrivit mamei uneia dintre adolescentele agresate sexual, fata ar fi venit acasă plângând, povestindu-i că profesorul a atins-o atât pe ea, cât și pe colega ei, în zonele intime.

“Fata a izbucnit în plâns și mi-a spus că vrea să-mi spună ceva. Că domnul profesor ne atinge, ne pune mâna în zone intime. Am rămas mirată. <<Doamne ferește, cum să se întâmple așa ceva? Luni ne-a rugat să rămânem după ore să-i facem cont de Facebook, ca să agațe el băieți sau fete>>. În timpul acesta,  fata mea stătea pe catedră și a rugat-o să vine să stea și ea pe scaun lângă el și cealaltă fată.  Iar ea nu a vrut. Apoi el a tras-o de mână și fata a căzut peste catedră care s-a și rupt. După aceea, fata mea a plecat la baie, s-a întors să-și ia ghiozdanul și a plecat (..), a declarat mama unei dintre adolescente.

„S-au mai auzit zvonuri că ar mai umbla cu fete”

De asemenea, aceasta a mai precizat că până acum fata nu i-ar mai fi povestit că s-ar mai fi întâmplat, însă, în comună, ar mai fi existat zvonuri cu privire la gesturile profesorului.

„Până acum nu mi-a mai povestit să se întâmple așa ceva. Nu-l mai vrem ca profesor la școală. Eu îmi dau fata la școală ca să învețe, nu să fie atinsă sau să i se ia mână să-l atingă pe el. S-a mai auzit zvonuri că ar mai umbla cu alte fete, dar nu a mai fost reclamat de nimeni, probabil că se temeau. Nu știu cum și-a făcut curaj fata mea să povestească. Probabil s-a speriat când i-a luat mâna ei și i-a pus-o în pantaloni, direct pe piele. Și pe cealaltă fată a atins-o”, a povestit mama fetei.

Cazul a intrat în atenția polițiștilor botoșăneni, fiind deschis un dosar penal pentru agresiune sexuală.

„La data de 5 aprilie 2022 am fost sesizați cu privire la faptul că două minore ar fi fost agresate sexual de către un profesor, în timp ce se aflau în unitatea de învățământ în care cele două învață. S-au demarat cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de agresiune sexuală și urmează să stabilim cu exactitate dacă aspectele sesizate se confirmă”, a declarat agent principal Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

Anchetă disciplinară demarată împotriva profesorului

Consiliul administrației unității de învățământ vor demara o anchetă disciplinară pentru a verifica circumstanțele în care s-a produs acest eveniment.

În urma sesizării celor doi părinți ai fetelor, putem spune că este vorba despre un cadru didactic, care momentan nu a avut nicio reacție și nu știm exact ce s-a întâmplat acolo, dar urmează să fie audiat în cadrul comisiei de etică de pe lângă Inspectoratul Școlar Județean în cursul zilei de marți. În paralel, atribuțiile consiliului de administrație din școală sunt clare. Ei trebuie să demareze o anchetă disciplinară și să verifice circumstanțele în care s-a produs acest eveniment și să dispună măsurile și sancțiunile dacă se impun pentru că dumnealui este angajatul unității de învățământ și nu al IȘJ”, a declarat Ada Macovei, inspector școlar județean.

Dascălul a cerut concediu fără plată

Potrivit conducerii unității de învățământ, cadrul didactic este în concediu fără plată și va fi pe toată perioada anchetei disciplinare.

„La această oră, Școala Gimnazială a demarat cercetarea disciplinară a domnului profesor în cauză. Este regretabil dacă s-a întâmplat așa ceva. Comisia de cercetare disciplinară și organele de anchetă își vor spune punctul de vedere la finalul anchetei. În prezent, domnul profesor este în concediu fără plată și va fi pe toată perioada anchetei disciplinare. Din postura mea de director de școală, de mai puțin de un an, nu vă pot da alte declarații despre alte abateri ale domnului profesor”, a declarat directorul unității de învățământ.

Minorele au fost audiate de polițiști

La scurt timp după incidentul petrecut la școală, minorele au fost audiate de polițiști în prezența unui psiholog din cadrul (DGASPC). De asemenea, acestea vor fi incluse într-un program de consiliere.

„Astăzi a avut loc audierea celor două minore la sediul instituției noastre, în prezența psihologului și al reprezentantului legal al cestora. A avut loc evaluarea psihologică a uneia dintre adolescente, iar săptămâna viitoare va fi evaluată și cealaltă. Aceasta a declarat că ar dori să beneficieze de servicii de consiliere psihologică în cadrul școlii, împreună cu psihologul școlar, consilierul școlar. Vom vedea care sunt dorințele celuilalt copil și vom acționa în consecință, ținând seama de toate aspectele conjuncturale”, a declarat Felicia Mihai, șefa Complexului de servicii comunitare din cadrul DGASPC Botoșani.

Profesorul ar mai fi comis o agresiune sexuală

Profesorul urmează să fie prezentat în fața procurorilor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. De asemenea, polițiștii ar mai fi descoperit o faptă comisă de dascăl, astfel că acesta va fi cercetat pentru trei infracțiuni de agresiune sexuală.

„În urma probatoriului administrat de către polițiști s-au extins cercetările și pentru o a treia infracțiune de agresiune sexuală. Ulterior, față de bărbatul în vârstă de 49 de ani, bănuit de comiterea faptelor, fiind luată măsura reținerii pentru 24 de ore”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
11.9 ° C
15.4 °
11.7 °
68 %
1.8kmh
25 %
mie
11 °
joi
19 °
vin
9 °
sâm
18 °
Dum
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...