spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTSpațiul Privat Virtual de la ANAF are două milioane de utilizatori

Spațiul Privat Virtual de la ANAF are două milioane de utilizatori

ANAF se digitalizează, iar până acum două milioane de plătitori de taxe s-au înregistrat în Spaţiul Privat Virtual (SPV), un serviciu gratuit prin intermediul căruia se pot depune declaraţii sau cereri, solicita documente sau verifica situaţia fiscală proprie, potrivit unui comunicat de presă emis de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

Reprezentanții ANAF au mai precizat că transmiterea documentelor prin mediul electronic economisește atât resursele contribuabililor, cât și cele ale administrației fiscale, iar serviciul este disponibil 24h/24h, 7 zile/7 zile.

Înregistrarea în SPV a devenit obligatorie, începând cu 1 martie, pentru transmiterea cererilor, înscrisurilor sau a oricăror altor documente către organele fiscale, de către contribuabilii care desfăşoară activităţi economice într-o formă de activitate autorizată.

Această obligativitate revine persoanelor juridice, asocierilor și altor entități fără personalitate juridică, persoanelor fizice care desfășoară o profesie liberală sau exercită o activitate economică în mod independent ca persoane fizice autorizate, întreprinderilor individuale și întreprinderilor familiale.

Persoanele fizice sau juridice, care dețin certificate digitale calificate, pot solicita înregistrarea ca utilizatori SPV pe baza acestora, iar persoanele fizice care nu dețin un astfel de certificat pot solicita înregistrarea pe bază de nume de utilizator și parolă, potrivit reprezentanților ANAF.

Informaţii suplimentare cu privire la înrolarea în SPV se pot obţine accesând portalul ANAF, la secţiunea „Servicii Online”, vizionând materialele informative publicate pe www.youtube.com (pentru persoane juridice, pe baza certificatelor digitale şi pentru persoane fizice, cu nume de utilizator şi parolă) sau telefonic, apelând Call Center-ul ANAF.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.9 ° C
10 °
8.2 °
97 %
1.3kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
15 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...