spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTMăsuri pentru securizarea şcolilor

Măsuri pentru securizarea şcolilor

La ultima şedinţă cu directorii de şcoli, o temă importantă abordată a fost siguranța elevilor și cadrelor didactice. Pentru ca şcolile să fie sigure, Ada Macovei, inspector şcolar general, a arătat că în unităţile unde nu există supraveghere video şi pază umană pot fi închise porţile şi uşile, în timpul orelor.

Şi fără bani se pot securiza ușile, astfel încât în școlile mici din rural, unde avem foarte puțin personal, dar avem copii și cadre didactice care trebuie să se simtă în siguranță în timpul orelor de curs, se poate închide cred poarta sau ușa de la intrare în școală. Astfel nici inspectorii, colegii mei, nici noi, nici dumneavoastră, nici nimeni să intre în scoală în timpul orelor de curs, fără ca un cadru didactic din școala respectivă să permită accesul”, a spus Ada Macovei.

Avem adulți care intră în școală pe lângă doamna de serviciu”

Potrivit oficialului, au fost părinți care au venit și și-au făcut dreptate la școală sau s-au agresat între ei în curtea școlii, pentru că poarta nu era închisă.

Avem adulți care intră în școală pe lângă doamna de serviciu, pe lângă profesorul de serviciu, cu diferite motive după care uită pentru ce a venit și își face dreptate singur. Lucrurile acestea pot fi prevenite dacă ținem ușile și porțile închise în timpul orele de curs”, a explicat Ada Macovei.

Inspectorul şcolar general a mai solicitat ca profesorii să facă de serviciu după orele pe care le au la clase, iar personalul nedidactic să fie angrenat şi în alte activităţi, altele decât cele din fişa postului, în timpul celor opt ore de muncă.

Să revenim la o practică foarte controversată, dar foarte utilă, ca profesorii să facă de serviciu în afara orelor de curs…În școlile unde eu predau, suntem foarte mulți profesori de serviciu care nu părăsim locul care ni s-a încredințat pentru nimic în lume când suntem de serviciu ca să menținem liniștea și ordinea”, a concluzionat inspectorul școlar general.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
5.8 ° C
10.6 °
5.6 °
95 %
1.1kmh
35 %
joi
18 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...