vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTBerze salvate cu ajutorul Gărzii de Mediu din Botoșani

Berze salvate cu ajutorul Gărzii de Mediu din Botoșani

Opt berze au fost eliberate în mediul lor natural de origine, după ce au fost salvate de comisarii Gărzii de Mediu din Botoșani, în toamna anului trecut.
Berzele au fost transferate la centrul de la Petrești cu ajutorul și implicarea directă a Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu din Botoșani, mare parte dintre ele fiind incapabile să zboare și să supraviețuiască peste iarnă în natură. Însă, berzele nu au fost transferate nu înainte ca cei cadrul cabinetului veterinar Trio.vet să se asigure că sunt în siguranță.
Exemplarele au fost tratate, îngrijite și adăpostite aproape șapte luni în cadrul Centrului pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice – ACDB, de la Petrești, județul Vrancea. Joi, complet refăcute, se bucură de reîntoarcerea în natură.
„Azi, au revenit în natură și avem speranța că se vor acomoda rapid în libertate”, a spus Marioara Artemis Gătej, comisar general al Gărzii Naționale de Mediu, care a fost alături de echipa asociației și de cea a Direcției Controlul Poluării, Biodiversității, Biosecurității și Ariilor Protejate din cadrul GNM, în momentul eliberării berzelor.
„O dată eliberate în habitate naturale, berzele se vor îndrepta către zone de hrănire, cu ape de mică adâncime, apoi se vor readapta mediului natural, fără vreun alt ajutor”, a afirmat Adrian Cosmin Stîngă, președintele Asociației pentru Conservarea Diversității Biologice (ACDB), care deține și Centrul pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice aflat la trei kilometri de orașul Focșani.
Eliberarea exemplarelor reabilitate s-a făcut în situl Natura 2000, în Lunca Siretului Inferior, din zona localităților Biliești, Suraia, Vânători.
Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
18.6 ° C
18.8 °
17.7 °
27 %
6.7kmh
24 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
25 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...