duminică, mai 22, 2022
AcasăLocalLicitaţia pentru reabilitarea teatrului a intrat în supervizarea ANAP

Licitaţia pentru reabilitarea teatrului a intrat în supervizarea ANAP

Licitaţia pentru reabilitarea Teatrului „Mihai Eminescu” a intrat în supervizarea Agenţiei  Naţionale pentru Achiziţii Publice (ANAP). Municipalitatea a pregătit documentaţia pentru o nouă achiziţie publică, după ce ultima licitaţie s-a încheiat fără stabilirea unui câştigător, însă reprezentanţii ANAP au decis să supervizeze şi această nouă licitaţie.

Documentaţia este ridicată pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice de lunea trecută, însă de zece zile nu avem nici un răspuns, pentru că a intrat iar în verificarea celor de la ANAP. Colegii mei îmi transmit că aceste selectări ale licitaţiilor se fac aleatoriu şi aleatoriu a intrat iar în monitorizare licitaţia pentru teatru. Dacă nu ar fi fost supervizată, astăzi licitaţia era vizibilă în SEAP şi operatorii economici ar fi văzut documentele pe care noi le-am încărcat şi, de asemenea, ar fi curs acel termen de 30 de zile, dar, din păcate, documentaţia este în analiză la ANAP”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Potrivit edilului, astăzi ar fi ultima zi în care reprezentanţii ANAP ar trebui să transmită dacă documentaţia este bună sau nu.

Dacă nu este bună documentaţia, o trimit la revizuire, deşi este documentaţia de la licitaţia anterioară, care a primit aviz. Dacă documentaţia este bună, anunţul va fi vizibil pe SEAP. De la publicarea pe SEAP, vor fi 30 de zile pentru depunerea ofertelor”, a explicat Cosmin Andrei.

După deschiderea ofertelor, comisia constituită la nivelul primăriei va avea la dispoziţie o sută de zile pentru le analiza. „Îmi doresc să ajungem să deschidem ofertele. Dacă vor fi mai mulţi ofertanţi va fi în avantajul nostru pentru că vom avea de unde să alegem şi de aceea am actualizat devizul general. Valoarea investiţiei poate scădea după licitaţie”, a mai spus Cosmin Andrei.

Reabilitarea teatrului, estimată la peste 14 milioane de euro

Pe 6 aprilie 2022, consilierii municipali au actualizat prin vot indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea teatrului. Astfel, valoarea totală a investiției, inclusiv TVA, a ajuns la 72.446.415,94 de lei, respectiv 14.644.515,04 de euro.

În ultimii ani, au mai fost votate proiecte de hotărâre vizând aprobarea indicatorilor tehnico economici, respectiv pe 9 iulie 2018, 31 august 2018, 28 ianuarie 2019, 22 decembrie 2020, 11 martie 2021 şi 14 aprilie 2021. La ultima modificare a indicatorilor tehnico-economici din 14 aprilie 2021, valoarea totală a investiției era de 59.511.897,43 de lei, respectiv 12.209.071,36 de euro.

La ultima licitaţie au participat trei asocieri de firme

Trei asocieri de firme, cu mulţi subcontractanţi, în total 21 de firme, au fost interesate de continuarea lucrărilor la teatru. Cele trei asocieri de firme au fost: Conest – Otis Star Grup Iaşi; D&D Construct Botoșani – Aedificium Projektentwicklung Cluj Napoca; Sud Est Construct Bucureşti – Romconstruct Holding Grup Bucureşti – IGV Construct & Consulting Bucureşti – Low Consulting M&A Botoşani – Meşteri Pricepuţi Jilava.

A doua finanţare europeană pentru Teatrul „Mihai Eminescu”

Municipalitatea a reuşit să obţină a doua finanţare europeană, de cinci milioane de euro, pentru repunerea în valoare a Teatrului „Mihai Eminescu”. Contractul de finanţare a fost semnat pe 25 octombrie 2018. Prima finanţare de cinci milioane de euro a fost obţinută în exerciţiul financiar 2007 – 2013. Teatrul a intrat în şantier în august 2014, însă lucrările au fost oprite în 2015, când s-a anunţat că sunt necesare lucrări suplimentare de consolidare. Din cele cinci milioane de euro s-au cheltuit doar patru milioane de lei. La 31 decembrie 2015, dată la care investiţia trebuia finalizată, lucrările ajunseseră la un stadiu de doar 20%.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
21.1 ° C
21.6 °
19.4 °
43 %
10.3kmh
46 %
Dum
21 °
lun
16 °
mar
21 °
mie
25 °
joi
23 °
RON - Română (nou) leu
EUR
4,9492

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Ca să ți se ierte păcatele, îți faci o cruce. Mare. Avantajul dacă ești primar la Mihai Eminescu e că nu o faci pe...

EDITORIAL

Revin astăzi asupra unui subiect extrem de important pe care l-am abordat în urmă cu aproape o jumătate de an în editorialul „Statule român,...

GÂNDUL ZILEI

Peste tot în lume, două tagme profesionale au ca obiect de activitate, efectuarea de curse regulate pe traseul minciună - adevăr şi retur :...

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...