vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTÎnscrieri clasa pregătitoare – Părinţii solicită mai multe clase de „Step by...

Înscrieri clasa pregătitoare – Părinţii solicită mai multe clase de „Step by step” (video)

În această perioadă, până pe 10 mai, se fac înscrieri pentru clasa pregătitoare. Ada Macovei, inspector şcolar general, a declarat că există un număr mare de cereri pentru învăţământul de tip <Step by step>.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean a anticipat această situaţie şi, încă din luna februarie, a mai înfiinţat câte o clasă la Şcoala Gimnazială nr.7, Şcoala Gimnazială nr.12 şi Şcoala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu” Dorohoi, iar la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” a fost transformată o clasă de învăţământ tradiţional în <Step by step>. Astfel, încă 88 de copii au posibilitatea să intre în această alternativă educaţională încă din clasa pregătitoare.

Cu toate acestea, numărul solicitărilor este cu mult mai mare faţă de locurile asigurate prin înfiinţarea a încă patru clase.

Se pare că nu este suficient, avem foarte multe cereri, în mai multe unităţi de învăţământ, drept urmare, încercăm să identificăm soluţii viabile. Bineînţeles, în acest moment nu pot angaja în nume personal sau al conducerii inspectoratului ca fiind certă modificarea numărului de clase, pentru că este aprobat prin hotărâre de guvern şi cu aprobarea Ministerului Educaţiei, dar transformarea unora de învăţământ tradiţional în învăţământ de tip alternativă <Step by step> vom încerca să facem, tot cu avizul Ministerului Educaţiei, atunci când va fi posibil”, a precizat Ada Macovei.

Potrivit oficialului, numărul mare de cereri arată că mulţi părinţi au serviciu, sunt ocupaţi şi doresc să-şi dea copiii la această formă de învăţământ care funcţionează de mai mulţi ani în Botoşani. Programul elevilor la „Step by step” începe la ora 8:00 şi se încheie la ora 16:00. „Îi asigur pe părinţi că vom face tot posibilul să găsim soluţii pentru copiii dumnealor”, a concluzionat Ada Macovei.

Peste 3.400 de locuri pentru copiii care intră în clasa pregătitoare

Sunt înscrişi în clasa pregătitoare copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2022, inclusiv. Potrivit metodologiei, copiii care nu împlinesc 6 ani până la 1 septembrie și care au mers la grădiniță se pot înscrie în clasa pregătitoare, pe baza recomandării de la grădiniță.

Părintele depune, în momentul completării cererii – tip de înscriere la unitatea de învățământ, sau, după caz, în momentul validării acesteia, o copie a actului de identitate propriu și o copie a certificatului de naștere al copilului.

Potrivit planului de şcolarizare postat pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean, pentru anul şcolar viitor sunt 3.466 de locuri în clasa pregătitoare, repartizate în 198,2 clase. În multe localităţi rurale sunt câte doi sau trei copii care vor intra în clasa pregătitoare, ceea ce înseamnă că aceştia vor învăţa în sistem simultan, alături de colegii lor mai mari.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
16 ° C
16.1 °
14.4 °
57 %
12.1kmh
62 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
26 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...