sâmbătă, mai 21, 2022
AcasăLocalZeci de refugiați ucraineni ajung zilnic în județ. Centrul de sprijin închis...

Zeci de refugiați ucraineni ajung zilnic în județ. Centrul de sprijin închis temporar

Zeci de refugiați ucraineni ajung zilnic în județ. În ultimele 24 ore, prin Punctele de Trecere a Frontierei Rădăuți Prut și Stânca au intrat în țară 60 de persoane din Ucraina.

„La ora 8, erau cazați în spațiile de cazare temporară puse la dispoziție de către autoritățile din Botoșani 72 de cetățeni. Toate instituțiile implicate în gestionarea acestei situații sunt în legătură permanentă și desfășoară activități în mod integrat pentru ca persoanele care se refugiază din fața războiului să treacă mai ușor prin aceste momente. Situația este în dinamică, datele cu privire la locurile de cazare modificându-se continuu”, se menționează într-un comunicat de presă transmis astăzi de Instituția Prefectului Botoșani.

La centrul de sprijin gratuit pentru cetățenii ucraineni, deschis la Crucea Roșie de pe strada Victoriei, nr. 7, din municipiul Botoșani, s-au prezentat, în această săptămână, 103 persoane care locuiesc temporar în județul Botoșani. Acestea au solicitat și au primit alimente (conserve, produse de băcănie, biscuiți, dulciuri, cereale, cafea, ceai, mâncare pentru copii), produse de igienă personală sau generală pentru adulți și copii, pături, lenjerie de pat, îmbrăcăminte și hrană pentru animale.

Centrul de sprijin de la Crucea Roșie va fi închis de Paște

Societatea Națională de Cruce Roșie – Filiala Botoșani a amenajat un spațiu de unde cetățenii ucraineni se pot aproviziona gratuit cu produse neperisabile, produse de igienă personală și generală pentru adulți și copii, pături, perne, lenjerie de pat, îmbrăcăminte și încălțăminte, în limita stocurilor existente. Potrivit comunicatului transmis astăzi de Instituția Prefectului, în Vinerea Mare (n.r. – 22 aprilie a.c.) și în prima zi de Paște, (24 aprilie a.c.) centrul de sprijin de la Crucea Roșie va fi închis. În schimb, în Sâmbăta Mare și a doua zi de Paște va fi deschis între orele 12.00 – 15.00. Singura condiție pentru a beneficia de acest sprijin este să facă dovada cetățeniei ucrainene.

„Cetățenii ucraineni care intră în România prin Punctele de Trecere a Frontierei Rădăuți Prut și Stânca beneficiază de apă, alimente, asistență medicală și pot obține informații legate de problemele cu care se confruntă”, se mai arată în informarea transmisă astăzi de Instituția Prefectului Județului Botoșani.

La nivelul județului Botoșani există un centru integrat dedicat sprijinirii refugiaților din Ucraina care funcționează 24/7. La Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (CJCCI) pot fi obținute informații legate de cazarea refugiaților, dar și despre modul în care pot fi făcute donații.

Totodată, de la nivelul acestui centru se pot obține și alte informații utile cetățenilor ucraineni care se află pe raza județului Botoșani precum unde se pot adresa în caz de probleme medicale sau în cazul în care au nevoie de ajutorul unor instituții, ce reguli trebuie respectate la locurile de cazare sau în taberele pentru refugiați.

▶Datele de contact ale CJCCI: 0756.05.55.91; 0756.13.13.98 ; 0756.19.27.37. Numerele de telefon pot fi apelate non-stop.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
19.6 ° C
19.6 °
16.6 °
56 %
3kmh
51 %
sâm
26 °
Dum
20 °
lun
15 °
mar
21 °
mie
23 °
RON - Română (nou) leu
EUR
4,9492

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Ca să ți se ierte păcatele, îți faci o cruce. Mare. Avantajul dacă ești primar la Mihai Eminescu e că nu o faci pe...

EDITORIAL

Revin astăzi asupra unui subiect extrem de important pe care l-am abordat în urmă cu aproape o jumătate de an în editorialul „Statule român,...

GÂNDUL ZILEI

Peste tot în lume, două tagme profesionale au ca obiect de activitate, efectuarea de curse regulate pe traseul minciună - adevăr şi retur :...

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...