marți, octombrie 3, 2023
AcasăLocalSeminarul Teologic "Sfântul Gheorghe" va găzdui Olimpiada Naţională de Religie

Seminarul Teologic „Sfântul Gheorghe” va găzdui Olimpiada Naţională de Religie

După faza naţională a Olimpiadei din aria curriculară Tehnologii – Domeniul Indrustrie Textilă şi Pielărie, la Botoşani va avea loc o nouă competiţie naţională. În perioada 26 – 30 aprilie, Seminarul Teologic „SFântul Gheorghe” Botoşani va găzdui Olimpiada Naţională de Religie pentru elevii din seminariile şi liceele teologice ortodoxe. Preşedintele de onoare al acestei olimpiade este ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

Cu ocazia deschiderii olimpiadei naţionale, PS Nichifor Botoșăneanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, va oficia o slujbă de Te Deum.

Această olimpiadă se adresează elevilor din clasele IX-XII, elevi cu aptitudini, înclinaţii şi interese deosebite pentru disciplina religie.

La această competiție vor participa elevi din învățământul de stat, particular și confesional, indiferent de forma de învățământ.

Probele de concurs se vor desfăşura pe clase, respectiv clasa a IX-a – Studiul Biblic al Vechiului Testament, clasa a X-a – Studiul Biblic al Noului Testament, clasa a XI-a – Istoria Bisericii Ortodoxe Române și clasa a XII-a – Dogmatică Ortodoxă.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
15.5 ° C
15.6 °
15.5 °
40 %
2.9kmh
66 %
mar
23 °
mie
24 °
joi
22 °
vin
18 °
sâm
24 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

De asta e bine că vin alegeri, mai vezi asfalt, drumuri fără gropi.

EDITORIAL

A trecut mai bine de o lună de când premierul Ciolacu anunța pe pagina personală faptul că Legea Anastasia a intrat în vigoare. Așa...

EPIGRAMA ZILEI

Ismail, făcut grill Podul Kerci, făcut terci!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

Extraordinara Sydney Sweeney (din Euforia) e o mare descoperire în acest rol! Filmul va rula în avanpremieră la Happy Cinema din 4 octombrie.

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...