spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTMunicipiul Botoşani găzduieşte Olimpiada Naţională de Religie pentru Seminarii şi Licee Teologice...

Municipiul Botoşani găzduieşte Olimpiada Naţională de Religie pentru Seminarii şi Licee Teologice Ortodoxe

În aceste zile, Municipiul Botoşani găzduieşte Olimpiada Naţională de Religie pentru Seminarii şi Licee Teologice Ortodoxe. Deschiderea olimpiadei a avut loc marți, la Biserica Vovidenia.

La festivitatea de deschidere au participat elevii calificaţi la această fază a olimpiadei, preoți profesori membri ai Comisiei naționale de evaluare, însoțitori ai delegațiilor din ţară, reprezentanți ai Inspectoratului Şcolar Județean Botoșani și ai administrației locale.

Potrivit organizatorilor, după slujba de deschidere, au luat cuvântul: preot profesor Liviu Botezatu, inspector școlar Botoșani, conf. univ. dr. Vasile Timiș, inspector general în Ministerul Educației, profesorul  Cătălin Pîslaru, inspector general în Ministerul Educației, Romeo Moșoiu, consilier al ministrului Educației, Doina Federovici, președintele Consiliului Judeţean, profesorul Ana Maria Loghin, inspector şcolar general adjunct, PS Nichifor Botoșăneanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Iașilor.

PS Nichifor Botoşăneanul a arătat că între olimpiada la religie şi olimpiadele la celelalte discipline există asemănări, pentru că și la această olimpiadă se selectează cei mai buni elevi, cei care își organizează mai eficient timpul, cei care au o minte ascuțită și o stăruință și hărnicie în studiu, dar şi deosebiri.

Dacă în cadrul disciplinei de Istorie bisericească, putem spune că întreaga competiție se aseamănă cu cea de Istorie, de Dogmatică, de Vechiul și Noul Testament, sunt alte înțelesuri. Nu este vorba de un rezultat empiric, un rezultat obținut în urma unor cercetări, este un adevăr revelat, descoperit de Dumnezeu, adevăr obținut nu numai printr-o înțelegere rațională, ci și prin credință„, a spus PS Nichifor Botoşăneanul.

Probele olimpiadei vor fi găzduite de Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Gheorghe” Botoșani. Festivitatea de premiere va avea loc pe 30 aprilie.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
10.1 ° C
12.7 °
10 °
86 %
1.8kmh
13 %
joi
19 °
vin
9 °
sâm
18 °
Dum
21 °
lun
15 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...