duminică, mai 22, 2022
AcasăLocalRefugiat ucrainean mort într-un apartament din oraş (video)

Refugiat ucrainean mort într-un apartament din oraş (video)

Un bărbat de cetăţenie ucraineană a decedat, vineri după-amiază, sub ochii familiei îngrozite.

În vârstă de 57 de ani, bărbatul era venit cu soţia în Botoșani din primele zile ale lunii martie şi era stabilit, împreună cu o altă familie, într-un apartament din oraş. Vineri după-amiază, acesta a început să se simtă rău, acuzând dureri în piept. Bărbatul se ştia cu afecţiuni cardiace, iar la scurt timp acesta a devenit inconştient. Panicaţi, membrii familiei au sunat la rude, care ulterior au reuşit să anunţe proprietarul apartamentului să sune la 112 şi să ceară ajutor.

La faţa locului a fost dirijat echipajul cu medic al SMURD, însă cadrele medicale nu au mai putut face nimic pentru salvarea bărbatului, deşi au fost imediat începute manevrele de resuscitare.

„La locul solicitării am găsit un bărbat in vârstă de 57 de ani, cetățean ucrainean , în stop cardio-respirator. S-au inițiat imediat manevrele de resuscitare, conform protocolului în vigoare. Din păcate, după aproximativ 50 de minute, a trebuit să constatăm decesul acestuia. Nu se știe cu exactitate de când era pacientul decedat”, a precizat medicul specialist în medicina de urgenţă Dănuţ Panaitescu, din cadrul UPU-SMURD.

Probleme întâmpinate din cauza limbii

Potrivit acestuia, intervenţia echipei medicale a fost îngreunată şi de bariera de limbă, dar şi de faptul că familia celui decedat nu a sunat imediat la 112.

„Conform declarațiilor familiei, aceștia nu au apelat imediat serviciul de urgență 112, ci au sunat mai multe rude din Ucraina, proprietarul apartamentului în care aceștia locuiau, abia după ceva timp au apelat la 112. Au sunat mai târziu cel mai probabil din cauză că nu știau numărul de urgență. De asemenea, nu erau vorbitori nici de limbă engleză, motiv pentru care am apelat la o persoană din Botoșani vorbitoare de limba ucraineană. Pacientul suferea de boli cronice, acesta era sub tratament, însă nu se știe exact dacă urma tratamentul prescris de medicul cardiolog”, a mai spus medicul specialist Dănuţ Panaitescu.

Proprietarul apartamentului a ajuns şi el în scurt timp la faţa locului, acesta spunându-le cadrelor medicale de problemele cardiace pe care le avea bărbatul ucrainean.

„Am renunțat să închiriez apartamentul şi l-am oferit acestor două familii. Inițial a fost pentru 2-3 zile pentru, că voiau să meargă în altă țară. Ne înțelegeam cu ajutorul Google Translate, mai vorbea cineva de pe aici ucraineana. (…) El avea probleme multiple. A fost consultat de mai multe ori, a fost luat şi în evidenţă la Casa de Sănătate. Acum pe mine m-au sunat din Ucraina, că ei au sunat acolo întâi”, a spus proprietarul apartamentului în care ucraineanul a decedat.

Trupul neînsufleţit a fost ridicat de reprezentanţii serviciului de medicină legală, totodată fiind anunţaţi şi poliţiştii botoşăneni.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
16.4 ° C
16.6 °
14.5 °
66 %
3.6kmh
98 %
Dum
19 °
lun
16 °
mar
20 °
mie
24 °
joi
23 °
RON - Română (nou) leu
EUR
4,9492

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Ca să ți se ierte păcatele, îți faci o cruce. Mare. Avantajul dacă ești primar la Mihai Eminescu e că nu o faci pe...

EDITORIAL

Revin astăzi asupra unui subiect extrem de important pe care l-am abordat în urmă cu aproape o jumătate de an în editorialul „Statule român,...

GÂNDUL ZILEI

Peste tot în lume, două tagme profesionale au ca obiect de activitate, efectuarea de curse regulate pe traseul minciună - adevăr şi retur :...

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...