joi, martie 28, 2024
AcasăLocal BTParlamentar cu roțile în sus, în Raliul Harghitei. BMW-ul rula cu 150...

Parlamentar cu roțile în sus, în Raliul Harghitei. BMW-ul rula cu 150 km/h

Deputatul USR de Botoșani, Andrei Iulian Drancă, și pilotul botoșănean George Hobjilă, primul în calitate de copilot, iar celălalt de pilot, s-au răsturnat cu mașina în timpul unei probe speciale din Raliul Harghitei. Competiția s-a desfășurat în acest sfârșit de săptămână și a contat pentru etapa a II-a a Campionatului Național de Raliuri Betano.

Cei doi concurau cu un BMW E36, cu numărul de concurs 112, iar sâmbătă, pe 30 aprilie a.c., în timpul probei speciale 9, când mașina rula pe drumul dintre Lueta și Vlăhița, BMW-ul a părăsit carosabilul și s-a dat peste cap.

„Suntem bine amândoi… Un raliu de neuitat… Păcat că am terminat cu accident. 4 probe speciale câștigate. Pe ultima curbă a pen-ultimei probe am forțat prea mult… Ne băteam 3 echipaje pentru locul 1 (3 echipaje în 1,5 secunde)… La vreo 150 km/oră am pierdut spatele, am lovit șanțul, ne-am dat de vreo doua ori peste cap si am aterizat pe cupolă. Sistemele de siguranță au funcționat perfect…Nu renunțăm. Vom reveni”, a fost mesajul postat pe Facebook de pilotul George Hobjilă. Probă specială „Lueta” este în fapt o buclă Merești – Sânpaul – Lueta și urma să fie parcursă sâmbătă de trei ori, fiind și cea mai spectaculoasă etapă din traseu.

18 echipaje au abandonat cursa

Raliul Harghitei, care este una dintre cele mai îndrăgite etape de asfalt din Campionatul Național de Raliuri, s-a desfășurat în perioada 29-30 aprilie. Ediția din acest an a fost una cu totul și totul specială, întrucât etapa harghiteană a sărbătorit cea de-a 30-a ediție organizată, dar și 40 de ani de la prima apariție în Campionatul Național de Raliuri. Raliul Harghitei a contat ca cea de-a doua etapă a sezonului, la scurt timp după debutul Campionatului Național de Raliuri Betano din Maramureș.

Echipajele au avut de parcurs un total de 501,92 de km, din care 118,74 de km de probă specială, de-a lungul a două zile de concurs ce au presupus și 12 probe speciale pentru primul eșalon. Nu mai puțin de 18 echipaje au fost nevoite să abandoneze – trei din cauza unor accidente (n.r. – printre care și echipajul botoșănean), iar 15 pe fondul unor probleme tehnice.

Campionatul Național de Raliuri mai programează alte patru etape – Argeș (21 mai), Bucovina (17 iunie), Sibiu (15 iulie) și Bacău (5 august). George Hobjilă s-a înscris în competiție la Grupa A, Clasa A2.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
17.7 ° C
17.7 °
16.6 °
48 %
4.5kmh
73 %
joi
18 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...