spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTVernisaj de pictură la Galeriile de Artă

Vernisaj de pictură la Galeriile de Artă

Galeriile de Artă „Ştefan Luchian” au găzduit, duminică, vernisajul expoziţiei „Anotimpuri”, care prezintă lucrări de pictură semnate de profesorul Angela Hreniuc, din Botoșani.

Evenimentul, care a adunat câteva zeci de iubitori de artă, a fost prezentat de Ana Coşereanu, iar Angela Hreniuc a fost aplaudată la scenă deschisă de cei prezenţi, aceasta fiind prima sa expoziţie personală. Tablourile artistei redau, în principal, peisaje din natură şi flori.

Zeci de generaţii îndrumate 

Angela Hreniuc este absolventă a Facultății de Desen a Universității ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iași și a Facultății de Muzeologie – Istoria Artei a Universității de Artă ,,Nicolae Grigorescu” din București. Aceasta a avut vocație de pedagog şi a lucrat ca profesor de educație vizuală și istoria artelor la Botoșani, inițial la Școala Generală Bălușeni, apoi la Liceul Industrial ,,Elie Radu”, la Palatul Copiilor Botoșani, la Liceul de Artă ,,Ștefan Luchian” din Botoșani și la Școala Populară de Arte ,,George Enescu” din Botoșani.

De-a lungul timpului a participat la diferite tabere de creație plastică, precum tabăra de la Bucium din Iași (cu două ediții) sau tabăra de la Sticlăria-Hârlău. De asemenea, a fost organizator și participant la toate cele șase ediții ale Taberei Naționale de Pictură și Grafică ,,Acasă la Eminescu”, organizată de Școala Populară de Arte „George Enescu” la Ipotești și Agafton.

Carieră presărată cu reuşite 

Angela Hreniuc a prezentat expoziții și a făcut aprecieri critice asupra operelor expuse de autori precum Silvia Munteanu, Dănuț Aconstantinesei sau Cristian Bârzoieș, precum și la expoziții ale elevilor de la Liceul de Artă ,,Ștefan Luchian” din Botoșani, unele publicate în cataloage sau în presa locală. A publicat articole cu aprecieri asupra unor expoziții itinerante, precum cel dedicat expoziției Rudolf Schweitzer-Cumpăna, în Caietele Fundației, București, 2010, sau studiul ,,Ipostaze ale creativității limbajului vizual”, în Catalogul de artă naivă și artă infantilă al Expoziției din Botoșani, 2013.

Botoşăneanca este coautor al volumului Arta naivă contemporană din România (coord. Mircea Stroe, Editura Primus, Oradea, 2016), prin contribuția ,,Identități armenești în viziunea artistului plastic”. Totodată, a făcut aprecieri ale expoziției-concurs ,,Andronic Țăranu”, organizată de Uniunea Armenilor din România, Filiala Botoșani, în 2019.

A avut numeroase participări la expoziții de grup, anuale, aniversare, tematice etc., iar acum se află la prima expoziție personală, organizată sub egida Școlii Populare de Arte ,,George Enescu” din Botoșani.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
10.1 ° C
12.7 °
10 °
86 %
1.8kmh
13 %
joi
19 °
vin
9 °
sâm
18 °
Dum
21 °
lun
15 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...