spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTTânăr încătușat și încarcerat la revenirea din străinătate

Tânăr încătușat și încarcerat la revenirea din străinătate

Dat în urmărire la nivel național, un tânăr în vârstă de 23 de ani, din comuna Răuseni, a fost capturat de polițiști, la scurt timp după ce a revenit din străinătate. Întâmplarea s-a petrecut sâmbătă, pe 30 aprilie a.c., când polițiștii din cadrul Secției de Poliție nr. 3 Hlipiceni au observat un tânăr care a avut un comportament suspect la vederea lor, încercând să dispară cât mai repede din zonă. Forțele de ordine l-au interceptat și l-au legitimat pe tânărul cu pricina, iar când l-au verificat în baza de date au realizat și de ce suspectul reacționase așa.

„În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că tânărul era dat în urmărire la nivel național, întrucât pe numele său era emis, din data de 19 aprilie a.c., de către Judecătoria Botoșani, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. Acesta se întorsese recent din străinătate”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani.

Condamnat pentru o serie de infracţiuni 

În fapt, Lucian Gheghea tocmai fusese condamnat la trei ani, șapte luni și 10 zile de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, tentativă la tâlhărie calificată și tentativă la viol și prin urmare a fost încătușat și escortat la Penitenciarul Botoșani, în vederea executării pedepsei.

Isprăvile care l-au trimis în pușcărie au fost comise în urmă cu aproape cinci ani. Pe când avea doar 18 ani, tânărul, care la acea vreme era cioban la o stână, a intrat în casa unui localnic, în noaptea de 13 spre 14 noiembrie 2017, și i-a furat 1.100 euro şi 230 lei.

Tânărul a încercat să violeze o bătrână 

Mai apoi, în noaptea de 24 spre 25 ianuarie 2018, tânărul, care era beat criță, a pătruns în locuința unei femei în vârstă de 82 de ani din satul Stolniceni. Bătrâna, care dormea, s-a trezit deodată cu tânărul peste ea, individul cerându-i banii. Agresorul a prins-o de mâini, a lovit-o de câteva ori peste față, i-a pus mâna la gură, după care a încercat să întrețină raporturi sexuale cu ea. La un moment dat, tânărul a mers într-o camera alăturată și a continuat să o amenințe pe femeie cu bătaia pentru a spune unde sunt banii și să nu mai țipe.

Bătrâna a profitat de aceste clipe, s-a baricadat în cameră şi a continuat să strige după ajutor, individul fiind determinat să plece. Cu toate acestea, tânărul nu s-a potolit. A luat o bicicletă şi a mers la locuința altui bătrân, în vârstă de 75 de ani, a reuşit să intre în casă, iar din buzunarul unei haine a furat 170 lei. În plus, la plecare a mai luat cinci pături, o plapumă, mai multe articole de lenjerie intimă, diferite produse alimentare, prosoape și alte bunuri.

Prins de polițiști, tânărul a fost acuzat de furt calificat, tentativă la tâlhărie calificată și tentativă la viol și trimis în judecată. Doar că dosarele s-au judecat separat, iar la un moment tânărul a și fost încarcerat, fiind liberat condiționat. Între timp, procesul a continuat în al doilea dosar, iar acum judecătorii l-au condamnat pentru ultimele fapte și i-au adăugat inclusiv restul de pedeapsă din prima condamnare.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.4 ° C
9.6 °
8.2 °
97 %
4.8kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...