spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTActivitatea jandarmilor botoșăneni în trei luni - zeci de dosare penale și...

Activitatea jandarmilor botoșăneni în trei luni – zeci de dosare penale și aproape o mie de amenzi

În data de 29 aprilie a.c., în cadrul ședinței Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Botoșani, a fost prezentat bilanțul misiunilor executate de Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Botoșani în primul trimestru al acestui an, precum și al rezultatelor obținute în urma executării misiunilor.

Misiuni de menținere a ordinii publice

Potrivit unui comunicat de presă emis astăzi de IJJ, în perioada menționată, jandarmii botoșăneni au organizat și desfășurat 27 de misiuni de asigurare a ordinii și siguranței publice la manifestările cu participare numeroasă, 1125 de misiuni de menținere a ordinii publice în sistem integrat, 282 de patrule auto de intervenție, 75 de misiuni în cooperare cu alte instituții, precum și 66 de misiuni în cooperare cu celelalte instituții implicate în gestionarea traficului în Punctele de Trecere a Frontierei Rădăuți Prut și Stânca.

„În ceea ce privește paza și protecţia instituțională, efectivele inspectoratului au executat 1827 de misiuni la cele 18 obiective din responsabilitate, au asigurat paza și protecţia a 13 transporturi speciale și de valori și au efectuat un număr semnificativ de misiuni de pază a corespondenței clasificate în cooperare cu lucrătorii Serviciului Român de Informații – Direcția Regională de Informații Nord”, se arată în comunicatul de presă. Concomitent cu aceste misiuni, jandarmii au asigurat ordinea în 17 săli din cadrul instanțelor de judecată.

Potrivit acelorași surse, un alt obiectiv prioritar în această perioadă a fost siguranța elevilor în zona celor nouă instituții de învățământ preuniversitar din competenţă, 431 de jandarmi făcând parte din cele 210 patrule care au acționat în acest sens. Nu au fost omise nici misiunile pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale în domeniul silvic/piscicol/cinegetic, precum și cele pentru combaterea comerțului ilegal cu produse accizabile în piețele agroalimentare.

Zeci de infracțiuni constatate

Misiunile executate în primul trimestru s-au concretizat în constatarea a 35 de infracțiuni, din care 17 în cooperare cu polițiștii botoșăneni, pe timpul misiunilor în sistem integrat. În schimb, pe linie contravențională – au arătat reprezentanții IJJ Botoșani – au fost aplicate 977 de sancțiuni în mediul urban și rural, însumând amenzi în valoare de aproximativ 273000 de lei.

„În perioada următoare, Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani își va concentra efortul atât în vederea gestionării și executării în bune condiții a misiunilor de asigurare a ordinii și siguranței la adunările publice și a misiunilor în sistem integrat, în cooperare cu Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani, cât și în ceea ce privește eficientizarea pazei și protecției obiectivelor din competență, acționând în sprijinul cetățenilor și a instituțiilor partenere”, se mai precizează în comunicatul de presă emis de IJJ Botoșani.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.4 ° C
9.6 °
8.2 °
97 %
4.8kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...