spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTConsiliul Municipal are reprezentare în structura de conducere a ADI "AQUA"

Consiliul Municipal are reprezentare în structura de conducere a ADI „AQUA”

Consiliul Municipal Botoşani are reprezentant în Consiliul Director al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „AQUA”. Asta după ce fostul primar Cătălin Flutur, consilier municipal PNL, a solicitat acest lucru în penultima şedinţă a deliberativului local.

Două treimi dintre consumatorii din judeţ sunt în municipiul Botoşani. Nu cred că sunt mai reprezentativi reprezentanţii oraşului Bucecea şi ai comunei Curteşti. Sunt fix cinci oameni în acest Consiliu Director, care iau hotărârile urgente şi importante. Haideţi să transmitem la Consiliul Judeţean, s-a schimbat primarul la Botoşani, este primar cu culoarea care trebuie. Cred că Botoşaniul, cu două treimi dintre consumatori, trebuie să fie prezent la nivel de decizie în Consiliul Director de la ADI. Este un demers pe care îi rog pe cei din conducerea Primăriei să îl facă”, a spus atunci Cătălin Flutur.

Tot atunci, viceprimarul Liviu Toma, reprezentantul CL în Adunarea Generală a Acţionarilor  de la ADI „Aqua” a spus că este de acord cu solicitarea lui Cătălin Flutur, însă a adăugat că membrii Consiliului Director al ADI „Aqua” sunt numiţi de conducerea Consiliului Judeţean.

Consiliul Director completat cu încă patru membri

Din Consiliul Director al ADI „Aqua”, ce îl are drept preşedinte pe Dorin Birta, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, au făcut parte până luna trecută Dorin Alexandrescu – primarul municipiului Dorohoi, Relu Târzioru – primarul oraşului Săveni, Angel Ghiorghiu – primarul oraşului Bucecea şi Maricel Anton – primarul comunei Curteşti.

Pe 20 aprilie 2020, s-a dat o hotărâre a completare a Consiliului Director cu Liviu Toma, viceprimar municipiul Botoşani, Mihai Alin Gârbaci – primarul oraşului Darabani, Verginel Gireadă – primarul comunei Mihai Emienscu şi Costel Matei – primarul comunei Hăneşti.

Cel mai probabil, în condiţiile în care toţi ceilalţi membri sunt primari de oraşe şi comune, va fi dată o nouă hotărâre pentru a fi numit membru primarul Cosmin Andrei. După aceea, edilul va da o dispoziţie prin care să fie reprezentat în această structură de Liviu Toma.

Liviu Toma a declarat astăzi că una dintre primele solicitări va fi aceea ca Nova Apaserv să programeze lucrări de înlocuire a unor conducte pe străzile sau aleile unde se produc frecvent avarii, cum ar fi străzile Colonel Tomoroveanu şi Nicolae Grigorescu.

ADI „AQUA” s-a constituit în scopul reglementării, înfiinţării, organizării, finanţării, exploatării, monitorizării şi gestionării în comun a serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare pe raza de competenţă a unităţilor administrativ-teritoriale membre, precum şi pentru realizarea în comun a unor proiecte de investiţii publice de interes zonal sau regional, destinate înfiinţării, modernizării şi/sau dezvoltării, după caz, a sistemelor de utilităţi publice.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
5.8 ° C
10.6 °
5.6 °
95 %
1.1kmh
35 %
joi
18 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...