vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTLiceu la standarde europene, la Săveni (video)

Liceu la standarde europene, la Săveni (video)

Liceul „Dr. Mihai Ciucă” Săveni a fost modernizat în baza unei finanţări europene în valoare de 3,6 milioane de euro. Unitatea asigură acum condiţii europene pentru desfăşurarea activităţii didactice, fiind singura din judeţ care se ridică la acest nivel. De acest lucru s-au convins şefii de instituţii, primarii, inspectorii şcolari generali, inspectorii şcolari, cadrele didactice din Botoşani şi Republica Moldova care au vizitat liceul, miercuri, 4 mai.

Primarul Relu Târzioru le-a prezentat oaspeţilor unitatea de învăţământ, cu menţiunea că mai sunt unele lucrări de făcut, iar inaugurarea va avea loc în toamnă.

„În luna septembrie vom fi pregătiţi să vă arătăm un proiect la cheie”

Liceul are laboratoare de informatică, de fizică, bibliotecă, amfiteatru, centru de informare și documentare și săli de conferință.

Liceul va fi dotat, deja am primit table interactive şi fiecare copil va avea laptop din toamnă, avem procedură de achiziţie. Mobilierul de pe proiect abia acum începe să vină, tot ce am achiziţionat până acum a fost cu bani de la bugetul local. Adică primăria a asigurat fondurile, iar liceul a achiziţionat”, a declarat primarul.

Liceul are o sală de mese şi în curând va primi pentru aceasta şi mobilierul. „În luna septembrie vom fi pregătiţi să vă arătăm un proiect la cheie pentru că vor fi finalizate toate lucrările. Avem un amfiteatru de tip roman foarte frumos, o terasă cu o vedere panoramică a întregului oraş, centru de documentare, bibliotecă, săli de lectură. Vizavi avem un complex sportiv de tip B, vestiare, instalaţie nocturnă, în acest moment turnăm covorul sintetic”, a explicat Relu Târzioru.

Edilul a mai arătat că cel mai important rezultat al acestui proiect este schimbarea de mentalitate, în sensul în care toţi elevii şi toţi angajaţii liceului apreciază tot ceea ce s-a făcut pentru ca ei să-şi desfăşoare activitatea în cele mai bune condiţii.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
18.6 ° C
18.8 °
17.7 °
27 %
6.7kmh
24 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
25 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...