miercuri, martie 29, 2023
AcasăLocalTerenul de la Ambulanță va avea în sfârșit stăpân (video)

Terenul de la Ambulanță va avea în sfârșit stăpân (video)

Terenul unde funcționează Serviciul Județean de Ambulanță Botoșani va trece în patrimoniul Ministerului Sănătății.

Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean, Doina Federovici, care a declarat că încă de anul trecut s-au făcut demersuri în acest sens.

Potrivit conducerii unității sanitare, acest teren nu figura în acte la nicio instituție publică, motiv pentru care nu se putea interveni pentru lucrări de modernizare. După mai multe încercări de a se găsi soluții, SJA a demarat procedura de intabulare a terenului și introducerea acestuia în patrimoniul Ministerului Sănătății.

„Schițele de amplasament ale terenului, care are o suprafață de 5.120 metri pătrați, cele 10 corpuri de clădiri, plus garaje, care aparțin SJA-ului, s-au depus la Direcția de Patrimoniu a Ministerului Sănătății și probabil că în cel mai scurt timp va fi inițiată hotărârea de Guvern de trecere în domeniul public al statului, anexa 15, hotărârea 1745. A fost făcută reevaluarea terenului și a clădirilor la prețurile actuale ale pieței, trebuie doar să așteptăm hotărârea de Guvern”, a explicat Cristi Ungureanu, directorul economic al SJA Botoșani.

Documentația a fost depusă la Ministerul Sănătății și urmează emiterea Hotărârii de Guvern. Este vorba de un teren de peste 5000 mp, zece corpuri de clădiri plus garajele care aparțin Serviciului Județean de Ambulanța Botoșani.

“Hotărârea de Guvern va fi emisă în cel mai scurt timp, astfel încât în urma rectificării bugetare să putem să primim și sumele aferente pentru realizarea obiectivului de investiții, pentru că nu se poate interveni cu o lucrare acolo unde bunul respectiv nu aparține unității”, a adăugat Doina Federovici.

Monitorul de Botoșani a relatat în mai multe rânduri despre situația neclară cu bucata de teren din zona zero a orașului.

 

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
0.1 ° C
1.6 °
-0 °
66 %
3.6kmh
21 %
mie
4 °
joi
11 °
vin
10 °
sâm
16 °
Dum
9 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Când vrei să protejezi pietonii, ori apar unii care pun beţe-n roate, ori alţii care pun roate-n beţe.

EDITORIAL

Cu ani în urmă, pe vremea când Michael Schumacher domina detașat Marele Circ, transmisiunile în direct erau întrerupte de o reclamă în care protagonist...

EPIGRAMA ZILEI

Oltenii din Parlament, (Opozanții, evident !) Strigau toți în gura mare Că ... fură la guvernare !   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...