vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTMaraton de controale organizat de polițiști. A curs cu amenzi și dosare...

Maraton de controale organizat de polițiști. A curs cu amenzi și dosare penale

Maraton de controale organizat în weekend de polițiștii botoșăneni. Timp de două zile, pe 7 și 8 mai, aceștia au organizat mai multe misiuni atât pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere, cât și pentru asigurarea ordinii și siguranței publice. Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean, în cadrul acțiunilor au fost legitimate aproximativ 300 de persoane și controlate 163 de auto.

De asemenea, au fost monitorizate zonele cu potențial criminogen, în care s-au înregistrat fapte antisociale, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică în rândul cetățenilor.

„În urma neregulilor constatate au fost aplicate 54 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 15.000 de lei, dintre care, 19 sancțiuni fiind aplicate pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani.

Sute de șoferi trași pe dreapta în cadrul operațiunii ROADPOL Alcohol & Drugs Marathon

Totodată, în zilele 7 și 8 mai a.c. s-a desfășurat și acțiunea ROADPOL Alcohol & Drugs Marathon, care a avut ca obiectiv prevenirea și combaterea accidentelor rutiere care au ca principală cauză de producere consumul de alcool și de droguri.

„La nivelul județului Botoșani au fost angrenați 38 de polițiști din cadrul structurilor rutiere si de ordine publică, iar în cadrul activităților desfășurate au fost testați alcoolscopic 450 de conducători auto, 18 dintre aceștia fiind depistați sub influența alcoolului, motiv pentru care, în toate cazurile, a fost dispusă măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce”, a adăugat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani.

Astfel, sâmbătă, pe 7 mai a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, în localitatea Nicșeni, un autoturism condus de un bărbat de 42 de ani, din localitate. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că cel de la volan avea permisul de conducere reținut pentru infracțiuni la regimul rutier.

Totodată, a fost testat alcoolscopic, valoarea rezultată fiind de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tot sâmbătă, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au oprit pentru control, pe Calea Națională, un autoturism condus de un bărbat de 39 de ani, din municipiul Botoșani. În urma testării cu aparatul alcooltest, valoarea rezultată a fost de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat. În ambele cazuri au fost întocmite dosare de cercetare penală.

Pescari ilegaliști lăsați fără bani și ustensile

Tot sâmbătă, în intervalul orar 03:00-15:00, polițiștii din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi au acționat în cooperare cu specialiști din cadrul Gărzii de Mediu și a Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi, pe linia prevenirii și combaterii faptelor ilegale în domeniul piscicol, având în vedere perioada de prohibiție. Activitățile s-au derulat în zona lacului de acumulare Stânca Costești, prilej cu care au fost legitimate 5 persoane și controlat un autovehicul.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale în valoare de 600 de lei și au fost constate trei infracțiuni la regimul piscicol. În timpul controalelor, de exemplu, echipajul mixt a găsit în comuna Manoleasa, pe malul pârâului Volovăț (n.r. – afluent al lacului de acumulare Stânca Costești, în comuna Manoleasa) un bărbat de 43 de ani, care pescuia în aria protejată, care reușise să prindă cu un minciog aproape 10 kilograme de crap. Pescarul s-a ales cu un dosar penal. Tot în acea zonă a mai fost surprins și un bărbat de 52 de ani, care pescuia cu harpoane, pe firul de naylon fiind montate mai multe ace de pescuit, de diferite dimensiuni. Bărbatul s-a ales cu o amendă de 600 de lei, pentru nerespectarea prevederilor legale privind pescuitul și acvacultura, iar toate ustensilele folosite de pescarii ilegaliști au fost confiscate.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
18.6 ° C
18.8 °
17.7 °
27 %
6.7kmh
24 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
25 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...