spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTInspectoratul Şcolar organizează Târgul Liceelor

Inspectoratul Şcolar organizează Târgul Liceelor

Elevii din clasa a VIII-a vor avea în următoarele zile oportunitatea de a afla mai multe informaţii vizând oferta educaţională a liceelor botoşănene. În perioada 12 – 14 mai, Inspectoratul Şcolar Judeţean organizează Târgul Liceelor, care va avea loc în sala de sport a Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” Botoșani și în corpul B al Colegiului Național „Grigore Ghica” Dorohoi.

Festivitatea de deschidere este programată pentru mâine, 12 mai, la ora 10:00, în Sala de sport a Colegiului Tehnic ,,Gheorghe Asachi”. Festivitatea va include un flash-mob de prezentare a unor meserii cerute pe piața muncii. Vor participa elevi, profesori,  directori, inspectori școlari și parteneri educaționali.

Joi şi vineri, liceele îşi vor prezenta oferta educaţională, dar şi cele mai importante realizări din ultimii ani şcolari. Târgul este organizat cu scopul de a-i ajuta pe elevi să-şi aleagă viitorul traseu educaţional, în funcție de dorințe, aptitudini și posibilități.

Peste 160 de clase de învăţământ teoretic şi tehnic

Ada Macovei, inspector şcolar general, a anunţat că, în anul școlar 2022-2023, vor funcționa 162 de clase pentru învățământ liceal teoretic și tehnic, comparativ cu anul școlar în curs, când sunt doar 137 de clase.

În anul școlar viitor, la nivelul liceal teoretic vor funcționa 68 de clase (1.774 de elevi), comparativ cu 60 de clase în anul școlar 2021-2022. În învățământul tehnic, profil tehnologic, vor fi 39 de clase (940 de elevi), în condiţiile în care în acest an şcolar sunt 30 de clase; la  profilul vocațional vor fi 14 clase (946 de elevi) comparativ cu 12 de clase în 2021-2022. Planul de şcolarizare include şi 41 de clase în învăţământul profesional.

ARACIP a autorizat specializarea Ştiinţe Sociale la patru licee

Urmare a demersurilor și documentațiilor depuse de unitățile de învățământ, cu sprijinul și avizul  Inspectoratului Școlar Județean, Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar a autorizat patru clase noi de profil umanist, specializarea Științe Sociale (câte o clasă la Liceul Teoretic „Anastasie Bașotă” Pomârla, Liceul Tehnologic   Todireni, Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Gheorghe” și Liceul Tehnologic Bucecea). În plus, a fost autorizată o clasă profil Mecanică, specializarea Mecanic agricol, la Liceul Tehnologic Bucecea.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
12.7 ° C
12.8 °
11.6 °
93 %
1.7kmh
56 %
joi
17 °
vin
13 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...