spot_img
marți, aprilie 23, 2024
AcasăLocal BTZiua asistenţilor medicali, marcată şi la Botoşani (video)

Ziua asistenţilor medicali, marcată şi la Botoşani (video)

Ziua internațională a asistenților medicali a fost marcată, joi, printr-o întâlnire la care au participat zeci de angajați ai unităților sanitare din județul Botoșani, sindicaliști și reprezentanți ai autorităților publice.

Tema evenimentului, stabilită de Consiliul Internațional al Asistenților Medicali, este „Asistenții medicali: O voce pentru a conduce – investiți în asistența medicală și respectați drepturile pentru a asigura sănătatea globală”, făcând un apel pentru investiția în asistența medicală și respectarea drepturilor de securitate a sănătății globale.

„Organizația Județeană a Ordinului Asistenților Medicali marchează acest eveniment internațional, prin organizarea acestui simpozion. Colegii au pregătit lucrări în acest sens, pe care le prezintă audienței, cu teme variate: medicina de urgență, telemedicina, problema infecțiilor asociate asistenței medicale, managementul îngrijirii pacientului psihiatric și alte teme generoase”, a spus asistentul Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență „Mavromati”.

La eveniment a luat parte şi şefa sistemului sanitar botoşănean, care le-a transmis tuturor asistenţilor mulţumiri pentru activitatea din ultimii doi ani, greu încercaţi de pandemie.

„Cu ocazia Zilei Asistentului Medical, vreau să le adresez tuturor colegilor din sistemul sanitar un călduros La mulți ani! Trebuie să-i felicit pentru seriozitate, dedicație, pentru profesionalismul de care dau dovadă în fiecare zi în toate activitățile medicale pe care le desfășoară. Cadrele medicale medii au demonstrat că profesia a fost pe primul plan. Au renunțat la viața personală, activități, zilele libere sau concedii pentru a fi alături de pacienți”, a transmis medicul Monica Adăscăliței, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani.

„Mi-aș dori ca fiecare asistent medical să înțeleagă că rolul lor este să îngrijească pacientul”

Managerul Spitalului Județean de Urgenţă (SJU), unitatea cu cel mai mare număr de asistenţi angajați, aproape 1.200, a adresat o rugăminte asistenţilor medicali cu ocazia acestei zile. „Consider că profesia de asistent medical este una binecuvântată dacă ți-ai ales-o din suflet. Mi-aș dori ca fiecare asistent medical să înțeleagă că rolul lor este să îngrijească pacientul, să-l sfătuiască, și să-l aline. Deci rolul lor este să îngrijească pacientul și cu sufletul”, a spus economista Doina Caba, managerul SJU Mavromati.

Cei prezenţi la eveniment au fost îndemnaţi să ţină şi un moment de reculegere în memoria asistenţilor care au pierdut lupta cu boala în această pandemie.

În urmă cu câteva ediții în urmă aveați un logo pe care l-am ținut minte: Cine salvează o viață este un erou, cine salvează mai multe vieți este un înger. Dumneavoastră sunteți îngerii noștri, parte din echipa medicală, împreună cu medicii, infirmierii, îngrijitorii. Din păcate, mai devreme sau mai târziu, fiecare dintre noi ajungem fie pacienți, fie să aibă de-a face cu dumneavoastră. Din păcate, în timpul pandemiei, o parte dintre colegii noștri, au plecat dintre noi. I-am iubit, i-am prețuit, și-i comemorăm. Cred că este momentul potrivit să ținem un moment de reculegere pentru ei. Pe lângă faptul că ne sărbătorim, putem să-i comemorăm și pe cei care au fost colegii noștri”, a transmis Costel Lupașcu, managerul Spitalului TBC.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.4 ° C
9.4 °
8.6 °
66 %
1.3kmh
96 %
mar
14 °
mie
20 °
joi
13 °
vin
16 °
sâm
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...