spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTLucrare 3D realizată cu ocazia Centenarul Liceului "Regina Maria" Dorohoi

Lucrare 3D realizată cu ocazia Centenarul Liceului „Regina Maria” Dorohoi

Pictorul Daniel Relenschi, primul pictor 3D din România, a realizat o lucrare 3D în straturi de sticlă, ce reprezintă imaginea Liceului „Regina Maria” din Dorohoi. Lucrarea a fost solicitată de Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Dorohoi și Primăria Dorohoi și a fost dăruită liceului cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la înființare.

„Îmi doream de mult timp să realizez o lucrare 3D pentru orașul în care am crescut”

Tabloul a fost așezat pe holul intrării principale a liceului și a fost dezvelit, la final, ca încununare a ceremoniei de celebrare a Centenarului acestuia. Evenimentul a avut loc vineri, 13 mai, și s-a desfășurat în mai multe locații aparținând Liceului „Regina Maria”.

Am fost mai mult decât încântat să primesc această solicitare, în primul rând pentru că sunt și eu dorohoian. M-am născut în Dorohoi și am locuit acolo timp de patru ani, după care familia mea s-a mutat în Botoșani. Apoi, pentru că este vorba despre o lucrare care celebrează Centenarul Liceului <Regina Maria>, știind că este un tablou care va dăinui în timp și este accesibil mai multor privitori.

Lucrarea este prima de acest gen, solicitată chiar de orașul meu natal. Îmi doream de mult timp să realizez o lucrare 3D pentru orașul în care am crescut, Botoșani, dar în nici o clipă nu m-am gândit că se va întâmpla, pentru prima dată, să îmi fie solicitată o astfel de lucrare chiar de orașul meu natal, Dorohoi”, a declarat Daniel Relenschi. Mândru că este dorohoian, pictorul a avut bucuria să constate că cel de-al doilea municipiu al judeţului este mult schimbat în bine.

Laud cu această ocazie și toată echipa responsabilă cu organizarea evenimentului de celebrare a Centenarului Liceului <Regina Maria> Dorohoi, a fost totul la superlativ. Și cu siguranță voi reveni la Dorohoi, cu drag, ori de câte ori voi avea ocazia. Poate cu alte proiecte sau pur și simplu pentru a-l vizita”, a mai spus Daniel Relenschi.

Primul pictor 3D din România

Născut și crescut într-o familie de artiști, Daniel Relenschi a descoperit pasiunea pentru pictură de când avea 3 ani. Încă din perioada liceului, studiind design-ul vestimentar, a început să lucreze ca designer de manufactură în Botoșani. Pentru el acela a fost începutul unor colaborări cu designeri celebri din România.

În anul 2011 a realizat o pictură 3D pe asfalt. El a devenit astfel primul pictor 3D din România, folosind tehnica unui singur punct de percepție, tehnică pe care a adus-o ulterior și pe pânză și sticlă.

Picturile realizate de Daniel Relenschi sunt apreciate la nivel naţional şi internațional. El are lucrări expuse în România, dar și în Germania, spre exemplu, la Castelul Neuburg an der Kammel.

În decembrie 2011, Daniel Relenschi a expus la Primăria Botoşani primul tablou 3D pe pânză din lume.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
15.6 ° C
17 °
15 °
48 %
2.5kmh
46 %
vin
14 °
sâm
18 °
Dum
21 °
lun
20 °
mar
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...