joi, iulie 7, 2022
AcasăLocalWeekend cu spectacole la Teatrul „Eminescu”

Weekend cu spectacole la Teatrul „Eminescu”

Actorii Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani invită publicul și în acest sfârșit de săptămână la două spectacole de excepție. Astfel, sâmbătă, 21 mai, de la ora 19.00, spectatorii vor putea urmări piesa „Întoarcerea de acasă” de Ștefan Caraman, la Cinematograful Unirea.

Spectacolul este în regia Silviei Răileanu, scenografia aparține lui Mihai Pastramagiu, iar voce autor este Bogdan Horga.

„Dacă ne deosebește ceva ca oameni, acel „ceva” este curajul! Curajul de a povesti, de a împărtăși… exact așa cum ai devenit după întâmplări sau întâlniri mai mult sau mai puțin fericite… Curajul de a-ți trăi viața, până la urmă, frumoasă și urâtă în același timp, tandră și cinică… Dar viață!”, a transmis regizoarea piesei.

Spectacolul nu este recomandat minorilor.

Duminică, „Iona”

De asemenea, duminică, de la ora 19.00, tot la Cinematograful Unirea, botoșănenii vor putea urmări povestea unui om singur, nemaipomenit de singur. Este vorba despre „Iona” lui Marin Sorescu, adus în actualitate de tânăra regizoare Bianca Laiu.

Regia aparține Biancăi Laiu, scenografia lui Mihai Pastramagiu, iar coregrafia Victoriei Bucun. Cel care-i va da viață personajului Iona este actorul Alexandru Dobynciuc, iar partener pe scenă îi va fi actorul Petruț Butuman.

„Iona este o stare de spirit. Iona este oricare din noi. Într-o lume în care există societate democratică și prea puțină libertate de exprimare, o lume cu spațiu virtual din ce în ce mai mare fără cenzuri și o libertate ireală, revolta își face loc prin mintea omului. Iona este un om revoltat, acesta este focul care îl îndeamnă să ajungă în punctul de a începe o căutare”, a transmis Bianca Laiu.

Spectacolul este o coproducție a Teatrului „Mihai Eminescu” și Facultatea de Teatru (Regie) a Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca și este realizat cu sprijinul Fundației „Marin Sorescu”.

Pentru ambele spectacole, un bilet costă 30 de lei şi 15 lei pentru elevi, studenți, pensionari. Acestea se găsesc la Agenția Teatrală din incinta Cinematografului Unirea, Tel. 0231 511 255, de marți până vineri între orele 8.00 -21.00, dar și Casa Tineretului din B-dul Mihai Eminescu nr. 48, tel 0231 510 970 și 0735 779 821. De asemenea, acestea pot fi cumpărate şi online de aici. 

 

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie ușoară
16.6 ° C
16.6 °
16.2 °
92 %
4.7kmh
100 %
joi
24 °
vin
28 °
sâm
27 °
Dum
25 °
lun
17 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

La așa o supărare nici prefectul nu îndrăznește să miște.

EDITORIAL

Două sunt companiile de telefonie mobilă care s-au lipit de botoșăneni. Probabil peste 80 la sută dintre conjudețenii noștri sunt clienții lor în ceea...

EPIGRAMA ZILEI

Și-așa-mi vine câteodată Să dau tot, la lumea toată Iar uneori, chiar îmi vine Să dau și-un ceas cu ru.bine... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...