marți, martie 19, 2024
AcasăLocal BTWeekend cu spectacole la Teatrul „Eminescu”

Weekend cu spectacole la Teatrul „Eminescu”

Actorii Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani invită publicul și în acest sfârșit de săptămână la două spectacole de excepție. Astfel, sâmbătă, 21 mai, de la ora 19.00, spectatorii vor putea urmări piesa „Întoarcerea de acasă” de Ștefan Caraman, la Cinematograful Unirea.

Spectacolul este în regia Silviei Răileanu, scenografia aparține lui Mihai Pastramagiu, iar voce autor este Bogdan Horga.

„Dacă ne deosebește ceva ca oameni, acel „ceva” este curajul! Curajul de a povesti, de a împărtăși… exact așa cum ai devenit după întâmplări sau întâlniri mai mult sau mai puțin fericite… Curajul de a-ți trăi viața, până la urmă, frumoasă și urâtă în același timp, tandră și cinică… Dar viață!”, a transmis regizoarea piesei.

Spectacolul nu este recomandat minorilor.

Duminică, „Iona”

De asemenea, duminică, de la ora 19.00, tot la Cinematograful Unirea, botoșănenii vor putea urmări povestea unui om singur, nemaipomenit de singur. Este vorba despre „Iona” lui Marin Sorescu, adus în actualitate de tânăra regizoare Bianca Laiu.

Regia aparține Biancăi Laiu, scenografia lui Mihai Pastramagiu, iar coregrafia Victoriei Bucun. Cel care-i va da viață personajului Iona este actorul Alexandru Dobynciuc, iar partener pe scenă îi va fi actorul Petruț Butuman.

„Iona este o stare de spirit. Iona este oricare din noi. Într-o lume în care există societate democratică și prea puțină libertate de exprimare, o lume cu spațiu virtual din ce în ce mai mare fără cenzuri și o libertate ireală, revolta își face loc prin mintea omului. Iona este un om revoltat, acesta este focul care îl îndeamnă să ajungă în punctul de a începe o căutare”, a transmis Bianca Laiu.

Spectacolul este o coproducție a Teatrului „Mihai Eminescu” și Facultatea de Teatru (Regie) a Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca și este realizat cu sprijinul Fundației „Marin Sorescu”.

Pentru ambele spectacole, un bilet costă 30 de lei şi 15 lei pentru elevi, studenți, pensionari. Acestea se găsesc la Agenția Teatrală din incinta Cinematografului Unirea, Tel. 0231 511 255, de marți până vineri între orele 8.00 -21.00, dar și Casa Tineretului din B-dul Mihai Eminescu nr. 48, tel 0231 510 970 și 0735 779 821. De asemenea, acestea pot fi cumpărate şi online de aici. 

 

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
3.8 ° C
4.3 °
3.6 °
48 %
6.9kmh
42 %
mar
5 °
mie
6 °
joi
7 °
vin
8 °
sâm
13 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Se lucrează în grup, că o parte din angajați trebuie să supravegheze trecătorii.

EDITORIAL

Pe vremea când Petre Daea a transformat Ministerul Agriculturii într-o veritabilă scenă pentru interminabilele lui spectacole de stand up comedy, marea întrebare a unora...

EPIGRAMA ZILEI

Cât de tont poate să fie Nu am nicio îndoială, Că pe lâng-a lui soție Și-aparențele-l înșeală…   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...