marți, iulie 5, 2022
AcasăLocalApel al drumarilor către șoferii care circulă pe drumul Botoșani – Târgu...

Apel al drumarilor către șoferii care circulă pe drumul Botoșani – Târgu Frumos (video)

Reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași au revenit cu explicații despre situația înregistrată pe tronsonul Botoșani – Copălău în ceea ce privește reabilitarea drumului DN 28B Botoșani – Târgu Frumos.

Întrucât soluția tehnică aleasă a fost spargerea dalelor din beton și turnarea a trei straturi de straturi de mixtură asfaltică, nu s-a putut lucra pe câte un sens de mers sau pe segmente de drum, din cauza implicațiilor privind executarea operațiunilor. Astfel, pentru a putea sparge betonul a fost folosit un utilaj cu picamer, iar dacă s-ar fi lucrat pe segmente sau pe câte una dintre benzi, când se spărgea betonul pe cealaltă bandă sau pe celălalt segment exista riscul ca asfaltul turnat pe primul lot să se fisureze din cauza vibrațiilor, iar calitatea lucrărilor ar fi avut de suferit.

Constructorii au trecut deja la executarea lucrărilor

Pentru ca disconfortul creat să fie eliminat cât mai repede, constructorii au trecut deja la executarea lucrărilor care preced turnarea primelor straturi de asfalt.

„Lucrările de aducere la cotă a stratului de fundație din piatră spartă pe sectorul Copălău – Zăicești, unde au fost dezafectate dalele din beton, a început deja, operațiunea fiind premergătoare așternerii celor trei straturi de mixtură asfaltică”, a precizat Nicu Popovici, purtător de cuvânt în cadrul DRDP Iași.

Totodată, potrivit acelorași surse, constructorul a trecut deja la turnarea mixturilor asfaltice pe sectorul Flămânzi – Copălău, apropiindu-se de segmentul cu probleme Copălău – Zăicești. „Sperăm ca în maxim două săptămâni să se toarne primele straturi de mixturi asfaltice și pe acest tronson”, a adăugat Nicu Popovici.

În acest context, oficialii DRDP Iași au reiterat apelul la înțelegere din partea conducătorilor auto pentru disconfortul produs, cu recomandarea de a circula cu atenție și cu respectarea semnalizării instituite pe sectoarele cu lucrări.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
33.9 ° C
36.2 °
32.2 °
27 %
0.3kmh
7 %
mar
35 °
mie
33 °
joi
26 °
vin
30 °
sâm
24 °
RON - Română (nou) leu
EUR
4,9446

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

După ce se repară se sparge din nou, cam în două zile. Dacă tot s-au învățat șoferii cu  traseul.

EDITORIAL

S-au afișat rezultatele finale. Și la Evaluarea Națională, și la Bacalaureat. Și cu ocazia asta am putut constata că ministrul Educației este specialist în...

EPIGRAMA ZILEI

Prețurile post covid S-au suit toate-n rapid Numai contul meu bancar N-a prins loc nici în marfar... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...