sâmbătă, aprilie 1, 2023
AcasăLocalPoeți în dialog la Memorialul Ipotești: Vlad Sibechi și Vlad Mușat

Poeți în dialog la Memorialul Ipotești: Vlad Sibechi și Vlad Mușat

Vineri, de la ora 11.00, Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”, în parteneriat cu Liceul „Regina Maria” Dorohoi, organizează o nouă ediție a întâlnirilor Poeți în dialog. Invitații lunii mai sunt poeții Vlad Sibechi (Suceava) și Vlad Mușat (Ploiești).

Evenimentul va avea loc în incinta Liceului „Regina Maria” Dorohoi și va fi moderat
de Lucia Țurcanu.

VLAD SIBECHI (n. 1986, comuna Boroaia, județul Suceava), absolvent al Facultății de Litere de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, este membru al Cenaclului de literatură și artă tânără „Zidul de hârtie” (fondat în 2008 la Suceava). A debutat în 2008 în „Crai nou”, publicând ulterior în revistele „NordLitera”, „Bucovina literară”, „Vatra”, „Ramuri”, „O mie de semne” (online).

Este laureat al Marelui Premiu „Nicolae Labiș” și al Premiului revistei „Convorbiri literare”, acordate în cadrul Festivalului Național de Poezie „Nicolae Labiș” (2010).
În 2019, a câștigat Premiul „Regele dimineții” la cea de-a VI-a ediție a Concursului de
debut „Alexandru Mușina”, publicând, ca urmare, cartea Meditațiile bătrânului despre libertate (Editura Tracus Arte, București, 2019), nominalizat la Premiul Național de Poezie „Mihai Eminescu” – OPUS PRIMUM (2020). Pentru acest volum, a obținut Premiul USR – Filiala Iași (2020) și Premiul pentru Debut al revistei „Convorbiri literare” (2020).
Vlad Sibechi participă activ la întâlnirile organizate de Casa de Poezie Light of ink din
Suceava (coordonator: Gheorghe Cîrstian).

VLAD MUȘAT (n. 29.09.1988, or. Băicoi, jud. Prahova) a publicat poezie în revistele:
„Familia”, „Meridianul Cultural Românesc”, „Sintagme Literare”, „Literadura”, „Qpoem”
(online), „Discobolul”, „Banchetul”, „Scriptor”, „O mie de semne” (online), „New York Time
Magazin”, „Noise Poetry” (online), „Timpul” (Republica Moldova), „Axis Libri”, „Steaua”. Este
câștigător al Festivalului Național de Poezie „Costache Conachi”, ediția a XXVII-a (Tecuci,
2019); a participat la Festivalul „Poezia în Cetate” (Oradea, 2019), Institutul Blecher (ediția 202) și la Festivalul „Augustin Doinaș” (SAD – 2020).

În anul 2020, Vlad Mușat a debutat editorial cu volumul de poezie La inaugurarea
cimitirului de elefanți (Editura Junimea, Iași), iar în 2022 a publicat al doilea volum de poezie, O lume-ntreagă în picioarele goale (Editura Junimea, Iași). A mai publicat proză scurtă, în revista online O mie de semne, și flash fiction, în revista online LiterNet (la rubrica Ficțiuni Reale).

Figurează în antologiile Almanah Sintagme Literare 2018 și DECLARAȚIE PE PROPRIA
RĂSPUNDERE – Cenaclul UBB în pandemie (2021). Vlad Mușat este câștigătorul Premiului Opera Prima, acordat în cadrul Festivalului Internațional de Literatură „Tudor Arghezi” (Târgu Jiu, 2021).

Începând cu 2019, la întâlnirile Poeți în dialog de la Memorialul Ipotești au participat:
Cosmin Perța și Ioan Es. Pop; Liviu Antonesei și Radu Andriescu; Nicolae Sava și Radu
Florescu; Nicolae Panaite; Magda Cârneci și Simona Popescu; Ioan Radu Văcărescu și Rita
Chirian; Mina Decu și Florin Partene; Gellu Dorian și Grigore Chiper; Svetlana Cârstean și
Andrei Gamarț; Doina Ioanid și Șerban Axinte; Nichita Danilov și Emilian Galaicu-Păun;
Andrei Doboș; Andra Rotaru și Cătălina Matei; Teodor Dună și Dan Coman; Stelorian Moroșanu și Dan Sociu; Luminița Amarie și Manon Pițu; Răzvan Țupa și Paul Vinicius; Lucian Vasiliu și Robert Șerban; Aurel Pantea și Ioan Moldovan; Liviu Ioan Stoiciu și Adrian Alui Gheorghe

De asemenea, și Ioan Pintea și Paul Aretzu; Diana Geacăr și Oana Cătălina Ninu; Daniel Corbu și Ion Munteanu; Claudiu Komartin; Andrei Dósa și Alexandru Vakulovski; Ion Pop și Adrian Popescu; Doru Mareș și Crista Bilciu; Livia Roșca și Iulian Tănase; Romulus Bucur și Alexandru Cosmescu; Matei Vișniec și Anca Mizumschi; Nicolae Coande și Vasile Baghiu; Dinu Flămând și Andrei Novac; Cassian Maria Spiridon și Vasile Tudor. Cu ocazia acestor întâlniri sau a altor activități, la lecturi și discuții au mai participat: Ana Blandiana, Nora Iuga, Ion Mureșan, Alexandru Ovidiu Vintilă, Mihaela Pădurariu, Constantin Severin, Giuseppe Masavo și poeții botoșăneni: Dumitru Necșanu, Cristina Șoptelea, Nicolae Corlat, George Luca, Gabriel Alexe, Vasile Iftime, Petruț Pârvescu, Florentina Toniță, Nina Viciriuc, Lucia Olaru Nenati, Vlăduț Scutelnicu.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
16.4 ° C
17.6 °
12.2 °
78 %
4.8kmh
100 %
sâm
16 °
Dum
14 °
lun
8 °
mar
6 °
mie
7 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Încep să fie prea populare trotinetele astea. Ori o fi serviciul de pază.

EDITORIAL

Faptul că nicio funcție de conducere din instituțiile statului român nu se ocupă decât cu pedigri politic este una din principalele cauze care duc...

EPIGRAMA ZILEI

Nu e nicicum uns de zei Ci cu multă alifie Pentru că bani frumușei Face când … nu scrie! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...