spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTConcursul „Cu viața mea apăr viața” și-a desemnat laureații

Concursul „Cu viața mea apăr viața” și-a desemnat laureații

Zeci de elevi au participat, sâmbătă (n.r. – 21 mai a.c.), la concursul cu tematică de protecţie civilă „Cu viaţa mea apăr viaţa”. Organizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Botoșani și Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Botoșani, concursul a fost reluat după o pauză de doi ani. La festivitatea de deschidere, din partea IȘJ Botoșani au fost prezenți Ada Alexandrina Macovei, inspector școlar general, și Bogdan Suruciuc, inspector școlar de management.

Probele s-au desfășurat pe terenul de sport al Liceului cu Program Sportiv Botoșani și au reunit la start 28 de elevi, adică șapte echipaje de la școlile și liceele din Botoșani, Roma, Flămânzi și Cordăreni.

Concursul a avut ca scop cunoaşterea şi aprecierea factorilor de risc ce pot genera situaţii de urgenţă sau dezastre, a modului de acţiune în cazul iminenţei producerii unei situaţii de urgenţă, precum și formarea spiritului de solidaritate şi implicarea în acţiunile de prevenire şi de intervenţie în astfel de cazuri. Astfel, concurenții au avut de susținut trei probe: una teoretică şi două practice.

La proba teoretică, elevii au completat un chestionar cu întrebări din domeniul protecţiei civile. Probele practice au constat în transportarea unei persoane accidentate pe targă pe o distanță de 50 m și deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contracronometru.

La final, clasamentele s-au prezentat astfel:

Categoria gimnaziu:

Locul I – echipajul Școlii Gimnaziale nr.17 Botoșani

Locul II – echipajul Școlii Gimnaziale nr. 1 Cordăreni

Locul III – echipajul Școlii Gimnaziale „Ion Bojoi” Flămânzi

Mențiune – echipajul Școlii Gimnaziale nr. 1 Roma.

La categoria liceu:

Locul I – echipajul Școlii Profesionale de Cooperație Botoșani

Locul II – echipajul Liceului Teoretic „Grigore Antipa” Botoșani

Locul III – echipajul Liceului cu Program Sportiv Botoșani.

Competiția s-a încheiat cu o festivitate de premiere, la care au participat inspectorul șef al ISU Botoșani, colonel Dan Decebal Muraru și inspectorul școlar de educație fizică și sport, profesor Cristian Marius Gherasim. Câștigătorii au primit diplome, medalii și cupe.

Concursul a avut și un moment special. Astfel, în semn de prețuire și respect pentru participarea consecventă la realizarea unei culturi educaționale civice de prevenire a incendiilor și de protecție civilă a zeci de generații de elevi, conducerea ISU Botoșani a acordat „Placheta Onorifică” profesorului Sorin Rîptea de la Școala Gimnazială nr. 17 Botoșani. În plus, toți elevii care au participat, dar și unitățile de învățământ din care aceștia au făcut parte – Liceul cu Program Sportiv Botoșani, Liceul Teoretic „Grigore Antipa” Botoșani, Școala Profesională de Cooperație Botoșani, Școala Gimnazială nr. 17 Botoșani, Școala Gimnazială nr. 1 Cordăreni, Școala Gimnazială „Ioan Bujoi” Flămânzi și Școala Gimnazială nr. 1 Roma – au primit felicitări din partea organizatorilor competiției.

 

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
8 ° C
11.6 °
7.8 °
91 %
0.6kmh
14 %
joi
18 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...