joi, martie 28, 2024
AcasăLocal BTVitezoman scos de pe şosea cu cătuşe (video)

Vitezoman scos de pe şosea cu cătuşe (video)

♦ Botoşăneanul care a provocat accidentul cumplit de la Băluşeni deşi nu avea ce căuta la volan a fost arestat preventiv.

Şoferul care a provocat un accident cumplit la începutul lunii a scăpat cu viaţă, dar nu şi de efectele faptelor sale. Astfel, bărbatul de 41 de ani, din Băluşeni, a fost reţinut de poliţiştii suceveni, după ce instanţa din judeţul vecin a decis că acesta trebuie încarcerat, pentru că reprezintă un pericol public.

Accident la 130 km/h

Accidentul a avut loc pe 2 mai, când bărbatul a ajuns la spital în stare gravă, iar maşina sa a fost transformată într-un morman de fiare, după un accident cumplit. Autoturismul, un Peugeot 508, rula cu peste 130 km/h pe raza localității Bălușeni, iar la un moment dat şoferul a pierdut controlul volanului şi s-a izbit într-un cap de pod. După impact bărbatul, care era singur în autoturismul care s-a răsturnat pe cupolă, a rămas încarcerat. Martorii au sunat imediat la 112. La faţa locului s-au deplasat imediat o ambulanță de terapie intensivă mobilă SMURD, dar şi pompierii militari din cadrul Detașamentului Botoșani, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și una de descarcerare. La locul accidentului, pompierii au constatat că bărbatul era încarcerat, fiind semiconştient. Salvatorii l-au imobilizat, după care l-au scos din autoturism și l-au predat echipajului medical. Acesta a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate. Medicii l-au diagnosticat cu multiple traumatisme şi fracturi, cu toţii fiind uimiţi de faptul că a scăpat cu viaţă din mormanul de fiare în care s-a transformat maşina pe care o conducea.

A încălcat controlul judiciar

Zece zile mai târziu, acesta a fost externat din spital, putând face recuperarea şi la domiciliu. Doar că între timp, procurorii suceveni au declanşat o acţiune în instanţă, prin care au cerut ca bărbatul să fie reţinut. Asta pentru că acesta era deja pus sub control judiciar, după ce a fost depistat conducând fără permis şi a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Accidentul a avut loc la doar două săptămâni după ce instanţa de judecată a decis ca bărbatul de 41 de ani să fie plasat sub control judiciar. Atunci, printre măsurile care i se impuneau se afla şi aceea de a nu conduce nicio categorie de vehicule.

„Inculpatului i se atrage atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive”, se arăta în decizia din 18 aprilie. Astfel, pe 13 mai, la o zi de la externarea acestuia, procurorii au cerut înlocuirea măsurii preventive, iar pe data de 19 instanţa a decis încarcerarea botoşăneanului.

Acesta a contestat măsura, însă în cursul dimineţii de ieri secția penală a Tribunalului Suceava a respins contestația, ca nefondată, măsura rămânând astfel definitivă şi cu titlu executoriu. „Înlocuirea măsurii preventive a controlului judiciar luată prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava cu măsura arestării preventive. Dispune arestarea preventivă a inculpatului, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, şi refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice, pe o perioada de 30 de zile, începând cu data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă”, se arată în decizia instanţei sucevene.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
12.2 ° C
12.2 °
10.6 °
71 %
6.3kmh
100 %
joi
20 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...