joi, iunie 30, 2022
AcasăLocalDemersuri pentru extinderea reţelei electrice în zona Cişmea

Demersuri pentru extinderea reţelei electrice în zona Cişmea

După ani de demersuri, botoşănenii care au case în zona Aleea Nicolae Pisoski şi Aleea Iacob Iacobovici vor beneficia de reţea de energie electrică. Edilii au anunţat o investiție de peste 500.000 lei pentru extinderea rețelei electrice de distribuție în acea zonă.

Lucrarea va fi realizată cu trei surse de finanţare, Delgaz Grid va asigura 50% din costuri, respectiv 251.620 lei, Primăria Municipiului Botoșani – 30% din valoarea totală, diferenţa de 20% urmând a fi pusă de 22 de botoşăneni care au solicitat această investiţie.

Potrivit conducerii primăriei, suma maximă cu care va contribui un proprietar va fi de 5.444 lei cu TVA, care se va putea achita integral sau în rate, care vor fi stabilite de o comisie de negociere. În acest sens, este necesară încheierea unor contracte de cofinanțare cu cei 22 de proprietari.

În şedinţa de joi, 26 mai, consilierii locali vor dezbate un proiect de hotărâre privind încheierea contractelor de asociere și de cofinanțare cu Delgaz Grid pentru executarea lucrărilor de extindere a rețelei electrice de distribuție pe Aleea Nicolae Pisoski și Aleea Iacob Iacobovici.

După încheierea acestor contracte, va urma achiziția execuției lucrărilor de către Delgaz Grid, respectiv întocmirea documentațiilor pentru obținerea autorizațiilor de construire și execuție lucrări. Investiția presupune 731 metri de linie electrică aeriană și 445 metri de linie electrică subterană.

Despre această investiţie se discută de mai mulţi ani

Cetăţenii care locuiesc în zonă au făcut demersuri timp de ani de zile pentru a beneficia de energie electrică. Până acum, această utilitate era asigurată în sistem de organizare de şantier, de către o firmă din zona Doboşari. În urmă cu câţiva ani, botoşănenii care au case acolo au anunţat că vor solicita trecerea în administrarea comunei Răchiţi, revoltaţi fiind de „viteza” cu care se derulează lucrurile la nivelul Primăriei Botoşani.

Oamenii s-au trezit chiar certaţi de edilii care le-au reproşat că şi-au construit case într-o zonă nesistematizată, după care au început să emită pretenţii. În ultimii ani au fost făcute demersuri şi pentru lărgirea căilor de acces, însă unii botoşăneni nu au fost de acord să cedeze nici un centimetru din terenul lor.

În municipiul Botoşani sunt trei zone unde este necesară extinderea reţelei de distribuţie a energiei electrice, respectiv zona Cişmea (Aleea Ion Istrati, Aleea Nicolae Pisoski, Aleea Iacob Iacobovici, Aleea Dumitru Furtună şi strada Doboşari), zona Modern Calor (strada Neculai Sofian, Aleea IP Darie, Aleea Teodor Candiescu, Aleea Elena Niculiţă Voronca) şi Rediu (de la Penitenciarul Botoşani spre Complexul Rediu).

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie ușoară
28.8 ° C
28.8 °
27.6 °
45 %
5.5kmh
68 %
joi
29 °
vin
32 °
sâm
34 °
Dum
32 °
lun
34 °
RON - Română (nou) leu
EUR
4,9430

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Începuseră bine, dar am rămas cu începutul.

EDITORIAL

Faptul că la începutul săptămânii trecute subprefectul județului Sălaj, Virgil Țurcaș, a murit după ce un foișor s-a prăbușit peste el în timp ce...

EPIGRAMA ZILEI

Se zvonește că soborul Spre sfinți făcut-a demers Ca din când în când contorul Să se învârtă ... invers! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...