spot_img
marți, aprilie 23, 2024
AcasăLocal BTEchipele Urban Serv au început să spele străzi şi trotuare

Echipele Urban Serv au început să spele străzi şi trotuare

La solicitarea edililor botoşăneni, echipe de la societatea Urban Serv au executat în aceste zile lucrări de spălare a străzilor şi trotuarelor. Potrivit viceprimarului Bogdan Buhăianu, s-a intervenit pe o suprafaţă totală de 39.654 de metri pătraţi.

Zonele vizae au fost Bulevardul George Enescu (între strada Primăverii și Marchian), strada Marchian, strada Octav Onicescu, strada Bucovina (între Bulevardul George Enescu și strada Viilor), Calea Națională (între strada Ion Pillat și Octav Onicescu).

Sunt necesare aceste acţiuni la început de anotimp cald pentru că noi avem un oraş curat, un oraş verde. Vom continua în următoarea perioadă cu astfel de acţiuni pe arterele principale, pentru ca, ulterior, să intrăm şi pe străzile secundare”, a mai spus Bogdan Buhăianu.

La spălarea străzilor şi trotuarelor se folosesc detergenți/soluții speciale care nu afectează mediul înconjurător.

Spălarea străzilor depinde de fondurile municipalităţii

Primarul Cosmin Andrei a declarat că se doreşte extinderea zonei unde se intervine cu spălarea şi igienizarea străzilor, însă se ţine cont şi de resursele financiare ale municipalităţii. „Ştiu că fiecare îşi doreşte în faţa casei, spaţiului său, blocului său, dar trebuie să ţinem cont şi de nivelul de suportabilitate al taxelor şi impozitelor locale, pentru că din aceşti bani plătim toate acţiunile pe care le facem. Trebuie păstrat un echilibru, bineînţeles plecând din centru până spre periferie”, a explicat Cosmin Andrei.

Echipele Urban Serv folosesc mai multe utilaje, printre care două automăturători de trotuare achiziționate anul trecut și trei automăturători stradale, respectiv două utilaje dotate cu echipamente pentru spălat.

Anul trecut, echipele Urban Serv au intervenit cu lucrări similare pe străzile Pacea, Împărat Traian, pe Pietonalul Unirii, dar şi în parcurile Eminescu şi Primăriei.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
8.9 ° C
8.9 °
6.6 °
89 %
1.6kmh
53 %
mar
14 °
mie
20 °
joi
13 °
vin
16 °
sâm
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...