sâmbătă, iulie 2, 2022
AcasăLocalSolicitanţii de microgranturi în domeniul agroalimentar pot depune cereri la APIA

Solicitanţii de microgranturi în domeniul agroalimentar pot depune cereri la APIA

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Botoșani, informează că de astăzi încep înscrierile pentru măsura „Microgranturi în domeniul agroalimentar”. Astfel, în perioada 27 mai 2022- 31 mai, solicitanții pot depune formularul cererii de finanțare a ajutorului de stat prin aplicația electronică IMM Recover.

„Menționăm că împuternicirea notarială poate fi depusă și ulterior completării formularelor de înscriere în sistemul informatic IIM RECOVER, dar nu mai târziu de încheierea contractului de acordare a ajutorului de stat” au transmis reprezentanții APIA.

Cererile se finanțează în ordinea depunerii, iar ajutorul financiar nerambursabil sub formă forfetară este în valoare de 5.000 euro/beneficiar, la cursul valutar aferent lunii mai 2022, respectiv 4,9479 lei.

De asemenea, pentru depunerea cererilor de finantare solicitanții împuterniciții/reprezentanții, acestora trebuie să dețină semnătură electronică.
Finanțarea proiectelor de tip microgrant au mai multe obiective printre care: sprijinirea activității operatorilor economici din domeniile agricultură, acvacultura, piscicultură și industrie alimentară; menținerea/creșterea numărului de angajați; diversificarea activităților din domeniul agroalimentar și sprijinirea activității operatorilor economici afectați de pandemia COVID – 19.

Cine beneficiază de acest ajutor

Beneficiari ajutorului de stat sunt microîntreprinderile, întreprinderile mici şi mijlocii (IMM), persoane fizice autorizate (PFA); întreprinderi individuale (ÎI); întreprinderi familiale (ÎF), care primesc ajutorul de stat prin intermediul micrograntului/grantului pentru capital de lucru, prin încheierea unui contract de ajutor de stat cu administratorul schemei de ajutor de stat.

De asemenea, pentru a beneficia de acest tip de ajutor, solicitanții trebuie să îndeplinească următoarele condiții: ”a) au desfăşurat activitate curentă/operaţională pe perioada a cel puţin 3 luni calendaristice înainte de data de 31 decembrie 2019; b) au obţinut o cifră de afaceri/venituri de cel puţin echivalentul în lei a 5.000 euro la data de 31 decembrie 2019; c) îşi menţin activitatea pe o perioadă de cel puţin 6 luni de la acordarea măsurii de sprijin sub formă de microgrant”, se arată în comunicatul emis de instituție.

Proiectul „Microgranturi în domeniul agroalimentar” este parte a schemei de ajutor de stat introdusă prin OUG nr. 61/2022 privind unele măsuri pentru acordarea de microgranturi şi granturi pentru capital de lucru entităților din domeniul agroalimentar cu finanțare din fonduri externe nerambursabile și este implementat de MADR, prin intermediul APIA.

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) prin APIA, inclusiv structurile județene ale acesteia, administrează, gestionează şi derulează proiectele, măsurile și programele de încurajare şi stimulare a înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii şi asigură managementul financiar şi/sau tehnic al fondurilor alocate.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
32.1 ° C
35.6 °
31.6 °
26 %
3.3kmh
4 %
sâm
35 °
Dum
32 °
lun
33 °
mar
33 °
mie
26 °
RON - Română (nou) leu
EUR
4,9464

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

De când cu scumpirile astea la carburanți, altfel se merge la supermarket.

EDITORIAL

Pentru a înțelege de ce nu e apă în județ, e nevoie de o foarte succintă recapitulare. Regia de apă, subordonată CJ, e căpușată...

EPIGRAMA ZILEI

Din cauza unui singur ins Cu aberantul lui război, Rusofobia s-a extins Mai abitir ca Sars Cov 2! - Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...