sâmbătă, iulie 2, 2022
AcasăLocalPeste 2700 de absolvenţi de liceu se pregătesc pentru Bacalaureat

Peste 2700 de absolvenţi de liceu se pregătesc pentru Bacalaureat

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean a anunţat că 2.755 de absolvenţi de liceu, promoție curentă și elevi proveniți din promoții anterioare, s-au înscris pentru susținerea examenului național de Bacalaureat.

La nivelul județului Botoșani sunt înscriși în clasele terminale 3.242 de elevi. Dintre aceștia, la cursuri de zi, 2.987 de elevi sunt înscriși în clasa a XII-a, iar 255 de elevi sunt înscriși în clasa a XIII-a. La seral sunt 93 de elevi, iar la cursuri cu frecvență redusă sunt 162 de elevi. Dacă ne referim la tipul filierei  urmate, la filiera teoretică sunt 1.873 de elevi înscriși, la cea vocațională sunt 290 de elevi înscriși, iar 1.079 de elevi sunt înscriși în învățământul tehnologic„, a declarat Ada Macovei, inspector şcolar general.

Datele centralizate arată că nu toţi absolvenţii din seria curentă vor susţine acest examen. Decizia de a pleca în străinătate sau situaţia şcolară neîncheiată sunt două dintre cauze.

Examenul de Bacalaureat 2022, va începe săptămâna viitoare, pe 6 iunie, cu probele de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare în limba română, urmate de evaluarea competențelor digitale (9 -10 iunie 2022), iar ulterior, de evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (13 – 15 iunie 2022).

Probele scrise vor începe pe 20 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română, urmată de proba obligatorie a profilului, pe 21 iunie 2022, respectiv proba scrisă la alegere, pe 22 iunie.

Candidaţii vor afla rezultatele pe 27 iunie. În aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, candidaţii nemulţumiţi de rezultate vor avea posibilitatea să depună contestaţii. În perioada 28 – 30 iunie, lucrările ale căror note vor fi contestate vor fi reevaluate. Rezultatele finale vor fi anunţate pe 1 iulie.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
25.6 ° C
25.6 °
22.8 °
53 %
2kmh
40 %
sâm
34 °
Dum
33 °
lun
34 °
mar
37 °
mie
21 °
RON - Română (nou) leu
EUR
4,9464

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă dragoste nu e, nimic nu e. Mai ales la partid.  

EDITORIAL

An de an, după examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat, se creează mai mult sau mai puțin artificial un soi de isterie care se...

EPIGRAMA ZILEI

Din cauza unui singur ins Cu aberantul lui război, Rusofobia s-a extins Mai abitir ca Sars Cov 2! - Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...