spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTZiua Copilului, marcată și de reprezentanții APC

Ziua Copilului, marcată și de reprezentanții APC

De ziua copilului, Asociația pentru Consumatori Botoșani, alături de o serie de școli și organizații neguvernamentale, va marca Ziua Internațională a Copilului cu două manifestări dedicate voluntariatului.

Astfel, începând de la orele 9:00, în parcul Mihai Eminescu (pavilionul mic) va avea loc tradiționalul concurs de desene de asfalt, un proiect educațional județean interprofesional de mentorat și voluntariat. Proiectul este intitulat, „Copilărie, zâmbet și culoare în albastru bleu european – anul școlar 2021 2022 sub semnul voluntariatului”.

Organizatorii și partenerii evenimentului sunt: Școala Gimnazială nr. 11 Botoșani (director prof. Eugenia Filip), Școala Gimnazială ”Sfânta Maria” Botoșani (Drector prof. Carmen Bădărău), Școala Gimnazială nr. 13 Botoșani (director prof Filip Mihaela), care sunt în același timp și inițiatori ai proiectului Coordonatorii proiectului: profesor Gavril Alina Simona în parteneriat cu Asociația pentru Consumatori Botoșani.  Din echipa de proiect fac parte: director prof. Eugenia Filip, prof. Gabriela Alina Simona, prof. Mirela Brehuescu, prof. Anca Rusu, prof. Daniela Alexa, director prof. Mihaela Filip, prof. Irina Crețu, prof. Ana Maria, Hazaparu, educator Elena Adelina Nădejde, director prof. Carmen Bararu.

Proiectul reprezintă o colaborare Erasmus.

„O casă pentru Laura”

Sunt așteptați să participe peste 50 de copii din Botoșani, organizându-se în acest context și un eveniment caritabil.

Astfel, începând cu ora 11:00, la Uvertura Mall este programat evenimentul Voluntariatul de la teorie la practică” –  O casă pentru Laura, organizat de Asociația IHTIS Botoșani – președinte Mihaela Mihăescu, în parteneriat cu Asociația pentru Consumatori. Evenimentul va cuprinde momente artistice, tombolă, donații, strângere de fonduri pentru achiziționarea unei locuințe, beneficiar  fiind Laura Florentina Răuță.

În deschiderea evenimentului Radu Căjvăneanu, vicepreședinte al Asociației pentru Consumatori Botoșani, va  vorbi despre voluntariat și voluntarii din Botoșani ca promotori ai voluntariatuluila nivel național, în cadrul programului cu același nume inițiat de Secretariatul General al Guvernului României ediția 2022.

După  deschidere vor avea loc peste 25 de momentele artistice susținute de elevi de la Școala Gimnazială Albești, Colegiile Naționale A.T. Laurian și Mihai Eminescu, reprezentanți din Cordăreni și Albești, Liceul cu Program Sportiv, Atelierul de muzică, Liceul de Artă Ștefan Luchian.

Asociația pentru Consumatori Botoșani a pregătit la ambele evenimente standuri de carte cu difuzare gratuită cuprinzând publicații și cărți pe teme de educație, Protecția Mediului, informare europeană.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
10.1 ° C
12.7 °
10 °
86 %
1.8kmh
13 %
joi
19 °
vin
9 °
sâm
18 °
Dum
21 °
lun
15 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...