spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTAcțiuni pentru promovarea voluntariatului, la Școala „Sfânta Maria”

Acțiuni pentru promovarea voluntariatului, la Școala „Sfânta Maria”

Ziua de 1 iunie oferă, an de an, un prilej de mare bucurie, o „întâlnire” fericită a celor mari cu cei mici, nu doar prin intermediul unor cadouri, ci și prin participarea, împreună, la activități și acțiuni inedite.

În acest context, la Școala Gimnazială „Sfânta Maria” Botoșani și-au dat întâlnire cu elevii din clasele a X-a G și a XI-a G, de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” și un grup de copii cu CES (Cerințe Educaționale Speciale), de la școala gazdă.

Acțiunea, intitulată „Să fii voluntar e …cool”, s-a desfășurat joi, 2 iunie în cadrul parteneriatului încheiat între cele două unități de învățământ și Asociația de Sprijin a copiilor și tinerilor cu cerințe educative speciale „Împreună vom reuși”, președinte fiind profesorul Adina Cical.

Entuziasmul și deschiderea elevilor voluntari de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, diriginți profesori Loredana Botezatu și Daniel Botezatu s-au împletit, fericit, cu bucuria și curiozitatea celor 26 de beneficiari de la Școala Gimnazială „Sfânta Maria”, elevi de la clasa pregătitoare până la clasa a VIII-a.

„Vrem să-i facem pe elevi să simtă frumusețea voluntariatului”

În cuvântul de început, doamna profesor Adina Cical a precizat faptul că este vorba despre un proiect educațional din cadrul SNAC (Strategia Națională de Acțiune Comunitară), prin care se dorește promovarea voluntariatului ca o valoare a comunității, ca o componentă fundamentală a societății civile.

„Vrem să-i facem pe elevi să simtă frumusețea voluntariatului, să înțeleagă beneficiile acestuia asupra propriei dezvoltări personale și să-i convingem să se implice activ în rezolvarea problemelor comunității în care trăiesc, ale copiilor cu nevoi speciale, aflați în situații de risc, în dificultate sau în pericol, în cazul acestui proiect”, a spus Adina Cical.

De asemenea, profesorul Carmen Bădărău, director al Școlii Gimnaziale „Sfânta Maria” Botoșani a urat bun venit voluntarilor eminescieni și a subliniat complementaritatea acțiunilor părților implicate în proiect, fiecare având de învățat și de oferit ceva benefic, atât copiii  cu CES ai școlii, cât și voluntarii liceeni.

„Sunt entuziasmată pentru faptul că avem posibilitatea de a-i ajuta pe acești copii”

Echipe mixte de beneficiari și voluntari au realizat desene cu creta colorată pe asfalt, au interacționat prin jocuri de socializare care au adus zâmbete de bucurie pe fețele tuturor. Tot din partea beneficiarilor, profesorul Mirela Amancei și-a exprimat convingerea că acesta este începutul unei colaborări de durată cu elevii Colegiului Național „Mihai Eminescu”, lucru confirmat de către elevii și profesorii colegiului.

 „Este pentru prima dată când particip la o acțiune de acest gen. Sunt entuziasmată pentru faptul că avem posibilitatea de a-i ajuta pe acești copii, cu nimic diferiți de toți ceilalți copii, aici incluzându-mă și pe mine. Fericirea exprimată prin zâmbetele lor mă îndeamnă să continui să îmi ofer sprijinul ori de câte ori va fi nevoie”, a spus Roxana Huțanu, elevă în clasa a XI-a G, Colegiul Național „Mihai Eminescu”.

La final, voluntarii liceeni au oferit copiilor de la Școala „Sfânta Maria” pachețele personalizate pentru fiecare dintre ei, baloane colorate, mingi și promisiunea unei întâlniri viitoare.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
19.8 ° C
20 °
15.5 °
47 %
0.9kmh
100 %
joi
19 °
vin
13 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...