spot_img
marți, aprilie 23, 2024
AcasăLocal BTMiracol pentru copilul rănit grav de 1 iunie (video)

Miracol pentru copilul rănit grav de 1 iunie (video)

Veşti bune pentru copilul rănit grav în accidentului cumplit petrecut în localitatea Loturi Enescu, municipiul Dorohoi. Băiatul a fost operat de medicii din Iaşi, iar acum se află în afara oricărui pericol.

„Copilul, în vârstă de nouă ani, a fost adus în Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi pentru un traumatism cranio-cerebral grav, urmare a unui accident rutier. A fost supus unei intervenţii chirurgicale de urgenţă. În momentul de faţă este detubat, conştient, în afara oricărui pericol”, a declarat profesor doctor Lucian Eva, managerul Spitalului de Nerurochirurgie „Nicolae Oblu” din Iași.

Accidentul în urma căruia băiatul a fost rănit a avut loc chiar de Ziua Copilului. Acesta se afla într-un Ford, împreună cu fraţii săi, cu vârste între 5 şi 27 de ani şi mergea la un bâlci. Tânărul de 27 de ani se afla la volanul autoturismului, iar într-o curbă la dreapta, maşina a acroşat o Skoda, condusă de un bărbat de 61 de ani, care venea din sens opus. Impactul a fost unul devastator, autoturismul mai mic fiind aruncat în afara carosabilului.

Din păcate, copilul de nouă ani a fost găsit inconştient, starea lui fiind extrem de gravă. Acesta a fost preluat de echipajul cu medic SMURD şi transportat la Pediatrie, fiind intubat şi ventilat mecanic. Ulterior, copilul a fost direcţionat către Spitalul de Neurochirurgie Iaşi, acesta fiind diagnosticat cu un traumatism cranian sever.

Deşi prognosticul medicilor a fost iniţial unul rezervat, operaţia de urgenţă la care a fost supus în noaptea de 1 iunie pare să fi fost un miracol. „Pacientul a fost cu fractură cu fragmentare de os, parietotemporală stângă, cu înfundare de fragmente osoase. S-a luat decizia direcţionării către Iaşi pentru că o operaţie de urgenţă era singura şansă”, a precizat un medic pediatru din cadrul Spitalului Județean de Urgenţă Mavromati.

Anchetă deschisă de poliţişti

La faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje de poliţie, care au blocat circulaţia pentru a stabili cu exactitate cauzele producerii accidentului.

Oamenii legii vor trebui să stabilească care dintre autoturisme a pătruns pe contrasens, impactul părând a fi avut loc foarte aproape de axul drumului. „Din verificările efectuate până în acest moment a rezultat faptul că două autoturisme, conduse de doi bărbați de 27, respectiv 61 de ani, care se deplasau din sensuri opuse, au intrat în coliziune frontală. Niciunul dintre conducătorii auto nu se afla sub influența băuturilor alcoolice. Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul, urmând ca în funcţie de rezultate acestora să fie dispuse măsuri legale”, a precizat agent principal Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.9 ° C
10.4 °
9.4 °
86 %
2.2kmh
100 %
mar
10 °
mie
19 °
joi
18 °
vin
14 °
sâm
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...