vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BTPompierii, prietenii copiilor. Val de acțiuni organizate de ISU pentru a sărbători...

Pompierii, prietenii copiilor. Val de acțiuni organizate de ISU pentru a sărbători copilăria

Pompierii botoșăneni împreună cu peste 4.000 de copii au sărbătorit copilăria cu tot ceea ce implică ea – joacă, zâmbete, îmbrățisări, curaj și educație. Însoțiți de părinţi, bunici, profesori sau alături de prieteni mai mari, copiii au luat parte la activitățile organizate special pentru ei în parcarea din fața Prefecturii și pe Stadionul „Dinamo” din municipiul Botoșani, în parcul „Brazi, pe pietonalul „Grigore Ghica” și stadionul „1 Mai” din Dorohoi, pe Stadionul local Darabani, pe Stadionul orășenesc Bucecea și la Complexul Sportiv Săveni.

O parte dintre misiuni au fost conduse de pompierul Sam. Cei mici au asistat cu interes la exerciții demonstrative de stingere a incendiilor, de descarcerare, de salvare de la înălțime, de acordare a primului ajutor calificat, precum și la prezentarea tehnicii de intervenție din dotarea inspectoratului.

De la pirotehnicieni au primit sfaturi despre cum să se comporte în cazul în care descoperă muniție rămasă neexplodată, iar de la scafandrii ce trebuie să facă să nu ajungă în situații critice. De asemenea, sub atenta supraveghere şi îndrumare a pompierilor, sărbătoriții au “testat” accesoriile din dotarea autospecialelor, au probat echipamentele salvatorilor, au urcat în bărci și s-au plimbat cu autoșenilata.

Surprize pentru cei mici

La Botoșani, Săveni și Dorohoi, cei mici și mari au răspuns bucuroși provocării de a parcurge trasee aplicative. Curajul, responsabilitatea şi mândria de a fi salvator s-a citit în ochii fiecărui copil care a participat la jocurile interactive. Copiii care au fost prezenți la acțiunea din parcarea Prefecturii Botoșani au avut parte de mai multe surprize. Pentru prima dată, pompierii au improvizat și o tiroliană pentru copii, folosindu-se de autoplatforma de lucru la înălțime. Sărbătoriți au fost și copiii cu sindrom Down, dar și cei din centrele de plasament din județ.

Prezenți la activități, specialiștii din cadrul Inspecției de Prevenire le-au prezentat copiilor sfaturi despre cum să prevină sau cum să se comporte într-o situație de urgență, fie că este vorba despre incendiu, inundație, cutremur sau chiar de descoperirea muniției rămase neexplodate. Totodată au împărțit materiale informative din cadrul campaniilor naționale „Ai grija de cea mai mare grijă – siguranța copilului tău!”, „R.I.S.C – Renunță. Improvizațiile Sunt Catastrofale!” și „Nu tremur la cutremur”.

„Mulțumim părinților, bunicilor și tuturor celor care v-au adus să ne bucurăm împreună de atâtea zâmbete și îmbrățișări, dar și colegilor pompieri, cadrele UPU – SMURD, pompierilor voluntari sau voluntarilor din cadrul programului național „Salvator din pasiune” care au organizat și creat momente atractive, de neuitat pentru cei mici și mari”, au precizat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani. Acțiunile s-au desfășurat în perioada 31 mai – 3 iunie.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
5.5 ° C
5.6 °
3.8 °
86 %
2.7kmh
100 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
9 °
lun
12 °
mar
11 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...