vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTSucces botoşănean la Concursul naţional Euro Quiz

Succes botoşănean la Concursul naţional Euro Quiz

Echipa „Frații Jderi”, de la Școala Gimnazială nr. 17 din Botoşani, a câștigat ediția din acest an a competiției naționale Euro Quiz. Elevii Raul Stoian, David Vlad Ivancescu, Nicolas Constantin, Răzvan Marin, coordonați de profesorul Lorin Dascaliuc s-au clasat pe primul loc, după ce au răspuns corect la toate cele 50 de întrebări în doar 16 minute și 10 secunde. La etapa naţională a acestui concurs, care a avut loc ieri, 3 iunie, au participat 198 de echipe din întreaga ţară.

Elevii au fost felicitaţi de către Ramona Chiriac, şefa Reprezentanței Comisiei Europene în România. „Îi felicit pe câștigătorii ediției din acest an a Euro Quiz, echipa <Frații Jderi>, pentru rezultatul pe care l-au obținut în cadrul competiției, dar și pentru seriozitatea, atenția și ambiția de care au dat dovadă pe tot parcursul concursului! De asemenea, doresc să le transmit felicitările noastre și celorlalți finaliști din faza națională, precum și tuturor elevilor care au participat, anul acesta, la Euro Quiz și ne-au demonstrat tuturor cât sunt de ambițioși și de dornici să învețe și să afle lucruri noi. Un gând special de apreciere se îndreaptă și către profesorii coordonatori, cărora le mulțumesc pentru că au ales să se implice, alături de elevii lor, în acest proiect”, a transmis Ramona Chiriac.

Concursul este organizat de Reprezentanţa Comisiei Europene în România

Ajuns la a XI-a ediţie, acest concurs este organizat de Reprezentanța Comisiei Europene în România, în parteneriat cu Ministerul Educației, în cadrul inițiativei „Campaniile Educaționale pe teme legate de UE”. Concursul este inclus în Calendarul competițiilor naționale pe discipline școlare la care participă elevi români, în anul școlar 2021-2022.

Ediția din acest an a marcat o premieră, fiind prima care se adresează întregului ciclu gimnazial, nu doar elevilor din clasele a V-a și a VI-a. Participarea la această competiție presupune ca elevii să răspundă corect, într-un timp limitat, la întrebări din diverse domenii de activitate (istorie, artă, gastronomie).

La prima fază a competiţiei au participat 1.032 de echipe de elevi din toată țara. După etapa judeţeană, organizată pe  16 mai, 198 de echipe s-au calificat pentru etapa naţională.

Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc pe data de 8 iunie 2022, la București, la sediul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Pe lângă premiul cel mare, organizatorii vor acorda diplome de participare tuturor elevilor participanţi şi profesorilor coordonatori.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
14.4 ° C
14.6 °
13.8 °
44 %
9.7kmh
13 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
26 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...