sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăLocal BTConcert caritabil cu sute de persoane (video)

Concert caritabil cu sute de persoane (video)

Vineri seară, la sala Cinematografului Unirea, s-au adunat în jur de 200 de persoane la un concert caritabil dedicat micuțului Andrei care luptă pentru viața sa.

Andrei are doar 11 ani, însă deja a cunoscut suferința fiind imobilizat într-un scaun cu rotile, acesta suferind de distrofie musculară. Visul lui Andrei este să joace fotbal, iar pentru a putea deveni realitate acesta are nevoie de o intervenție chirurgicală în Barcelona. Însă, pentru aceasta este nevoie de o sumă pe care familia nu o poate acoperi, 33.000 euro, astfel că artiști, instituții și organizații non-guvernamentale s-au mobilizat și au organizat acest eveniment pentru a-i veni în ajutorul micuțului.

Mobilizare pentru ca visul lui Andrei să devină realitate

Concertul a fost deschis de prim trompetistul Manea care a emoționat publicul cu interpretarea de excepție, iar pe scenă au urcat și Fetele de la Botoșani, Mariana Ichim Hodan, Oana Tabultoc, Grupul „Mugurașii”, Maria Aionesei, Tony Toma, Larisa Onciu, Grupul G-Power, Trupa Mare a Școlii de Arte Populare, coordonată de actrița Silvia Răileanu, Theodora Rusu, Emil Gavril, Chirica Teodor, Georgiana Simion, Grupul „Gheorghe Mitoceanu”.

De asemenea, Dumitru Ciobănașu, un tânăr care la rândul său este dependent de scaunul cu rotile, a recitat excepțional o poezie, iar un tânăr nevăzător, elev al Liceului de Arte, a încântat publicul cu melodia aleasă. Toate acestea pentru Andrei. Pentru ca într-o zi să poată să alerge pe teren după minge.

Prezenți la eveniment au fost și președintele Consiliului Județean, Doina Federovici, membri ai deliberativului local și al celui județean, directori de instituții și coordonatori de asociații.

Moderarea a fost făcută de către Marius Rogojinschi, directorul Teatrului pentru Copii și Tineret „Vasilache”, și Andreea Ursu, organizatoarea evenimentului de vineri.

În urma concertului, familia lui Andrei a plecat acasă cu mai multe speranțe și cu peste 20.000 de lei. Astfel, toți cei care vor să contribuie la îndeplinirea visului lui Andrei o pot face donând în conturile:

RO47BRDE070SV30068200700

RO25BRDE070SV49193160700

RO53BREL0005516121250100

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
3.3 ° C
5.6 °
2.8 °
91 %
2.3kmh
23 %
sâm
14 °
Dum
11 °
lun
12 °
mar
14 °
mie
11 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...