sâmbătă, iulie 2, 2022
AcasăLocalExerciţiu civic cu primar şi elevi la Coţuşca

Exerciţiu civic cu primar şi elevi la Coţuşca

Elevii Liceului Tehnologic din Coţuşca s-au întâlnit cu primarul Viorel Ciobanu. Edilul le-a vorbit elevilor despre problemele comunităţii, despre proiecte şi administraţie şi a răspuns la toate doleanţele lor.

Oficialul nu a fost menajat de elevi, aceştia prezentându-şi aşteptările în ordinea priorităţilor: asfaltarea unor drumuri comunale, organizarea unor evenimente socio-culturale, înfiinţarea unui ansamblu folcloric, a unei echipe de fotbal şi amenajarea unui teren de fotbal ca la manual. Liceenii şi-au exprimat dorinţa de a propune proiecte de hotărâri ce să denumească străzi încă nenumite, de a iniţia acţiuni de voluntariat pentru ajutorarea consătenilor, dar şi de a participa, prin reprezentanţi, la şedinţele de Consiliu Local. Realmente s-au bucurat când au auzit că primarul a fost de acord.

„E important ca voi să înţelegeţi că suntem cu toţii dependenţi unii de alţii”

Viorel Ciobanu le-a prezentat tinerilor stadiile proiectelor prin care administraţia locală vizează majoritatea problemelor ridicate de elevi, cu finanţări fie din bugetul local, fie din fonduri nerambursabile. Tinerii locuitori au putut afla şi modificările ce urmează a intra în vigoare în privinţa salubrizării comunei, dar şi că sunt şanse mari ca în câteva săptămâni să se pună, în sfârşit, în funcţiune reţeaua locală de alimentare cu apă. Elevii Liceului Tehnologic Coțușca, l-au şi „certat” pe primarul lor, pentru că au analizat site-ul primăriei şi au văzut că acesta nu este updatat. Edilul şef a explicat că se fac deja demersuri pentru a debloca situaţia.

„E important ca voi să înţelegeţi că suntem cu toţii dependenţi unii de alţii. Noi, din comună, de cei de la Consiliul Judeţean, cei de la judeţ – de cei din capitală, dar şi invers. Iar, dacă vrem să investim şi să schimbăm faţa comunei, trebuie să contribuim cu toţii. Noi autorităţile, cu bani şi proiecte, dar şi fiecare dintre voi prin curăţenie, protejarea bunurilor comune, prin educaţie şi respect”, le-a transmis elevilor primarul Viorel Ciobanu, care pentru o oră şi-a încercat priceperile pedagogice.

Întâlnirea a avut loc în cadrul Proiectului „Agenda comunităţii”

Comuna Coţuşca are peste 4000 de locuitori şi opt sate în componenţă. Această comună este în plină dezvoltare, fiind în derulare lucrări ce nu au mai fost făcute vreodată. Această comunitate are avantajul de a fi legată prin drumuri asfaltate de oraşul Săveni şi municipiul Botoşani.

Întâlnirea de la Coţuşca se înscrie în seria celor organizate în cadrul Proiectului „Agenda comunității”, derulat de Fundația ”Corona” din Municipiul Iași, în parteneriat cu Asociația de dezvoltare rurală ”Ceplenița”, prin programul ”Active Citizens Fund” România. Finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021, acesta este destinat unui grup de 2000 de tineri din 20 de comunități din Botoșani, Iași și Vaslui, proiectul propunându-și să ofere un cadru de implicare cetățenilor în luarea deciziilor publice care îi privesc în mod direct.

 

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
25.6 ° C
25.6 °
22.8 °
53 %
2kmh
40 %
sâm
34 °
Dum
33 °
lun
34 °
mar
37 °
mie
21 °
RON - Română (nou) leu
EUR
4,9464

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă dragoste nu e, nimic nu e. Mai ales la partid.  

EDITORIAL

An de an, după examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat, se creează mai mult sau mai puțin artificial un soi de isterie care se...

EPIGRAMA ZILEI

Din cauza unui singur ins Cu aberantul lui război, Rusofobia s-a extins Mai abitir ca Sars Cov 2! - Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...