duminică, iulie 3, 2022
AcasăLocalZiua părinţilor de îngeri marcată la Botoşani (video)

Ziua părinţilor de îngeri marcată la Botoşani (video)

Copilaşii care au părăsit braţele părinţilor prea devreme sau care nici nu au văzut lumina zilei au fost comemoraţi duminică, la ora 16.00, în curtea Maternităţii Spitalului Județean de Urgenţă.

La evenimentul organizat de medicul şef al secţiei de neonatologie şi conducerea unităţii sanitare au participat zeci de părinţi care au suferit o asemenea pierdere. Împreună cu aceştia, au fost înălţate baloane către cer, cu numele micuţilor decedaţi şi şi-au povestit tragediile.

„Acest eveniment are o semnificaţie aparte, în mod special pentru părinţii care au pierdut un copil înainte de naştere, momentul înălţării baloanelor simbolizând despărţirea de copilul pe care nu au apucat să-l vadă, să-l ţină în braţe, să-l cunoască. Este un moment emoţionant care alină la gândul că pot face asta, pentru copilul plecat prea curând de lângă ei”, a explicat medicul primar în neonatologie Carmen Zaboloteanu, şefa secţiei neonatologie din cadrul Maternităţii Botoşani.

Potrivit acesteia, evenimentul a fost realizat la Maternitate tocmai pentru că şi medicii conştietizează fiecare pierdere şi nu exista moment mai tragic pentru ei decât să anunțe o asemenea veste.

„Mulţi dintre participanţi s-au simtit mai bine deoarece au conştientizat că nu sunt singuri în durerea lor şi au putut împărtăşi experienţa de viaţă cu cei de lângă ei. Unii părinţi sau frăţiori au scris mesaje pe baloane, transmiţând celui drag cât de mult îl iubesc şi că nu îl vor uita niciodată”, a mai spus medicul Carmen Zaboloteanu.

Eveniment conceput de Bianca Brad

Ziua Părinţilor de Îngeri este singurul eveniment de acest gen din România, dedicat memoriei copiilor deveniţi prematur îngeraşi. Evenimentul a început în anul 2008 la nivel naţional şi a fost iniţiat de Bianca Brad, în memoria bebeluşului ei, mort la naştere.

La Botoşani este la a doua ediţie, organizată la Maternitate. La eveniment au luat parte aproape 100 de persoane, mame, taţi şi frăţiori ai îngeraşilor. Cu toţii au înălţat spre cer 100 de baloane.

Bianca Brad a înfiinţat fundaţia EMMA, care organizează, în fiecare primă duminică din luna iunie, această „petrecere pentru copii, în lipsa lor”.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
25.9 ° C
26.6 °
24.4 °
65 %
2.6kmh
83 %
Dum
30 °
lun
33 °
mar
36 °
mie
29 °
joi
24 °
RON - Română (nou) leu
EUR
4,9464

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

De când cu scumpirile astea la carburanți, altfel se merge la supermarket.

EDITORIAL

Pentru a înțelege de ce nu e apă în județ, e nevoie de o foarte succintă recapitulare. Regia de apă, subordonată CJ, e căpușată...

EPIGRAMA ZILEI

Din cauza unui singur ins Cu aberantul lui război, Rusofobia s-a extins Mai abitir ca Sars Cov 2! - Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...