sâmbătă, iulie 2, 2022
AcasăLocalProiect imobiliar pentru punerea în valoare a unei clădiri monument istoric

Proiect imobiliar pentru punerea în valoare a unei clădiri monument istoric

Un investitor botoşănean a început demersurile pentru punerea în valoare a Casei Jean Goilav, monument istoric aflat pe strada Mihail Kogălniceanu. Pe site-ul primăriei, la secţiunea „Planuri urbanistice”, se află în consultare publică documentaţia vizând obţinerea avizului de oportunitate pentru Plan Urbanistic Zonal – restaurare Casa Jean Goilav şi construire de locuinţe colective. Iniţiatorul proiectului este societatea Bold Impex ce aparţine omului de afaceri Tonino Boldea.

Investitorul are în plan să construiască un bloc cu două scări, cu câte 30 de apartamente şi cu şase niveluri (parter plus patru etaje, etajul 5, 6 retras). La demisol este propusă o parcare cu 55 de locuri, în timp ce la parter sunt prinse spaţii comerciale şi birouri. Blocul va fi dezvoltat în spatele şi în jurul Casei Jean Goilav.

S-a optat pentru această formă (planimetrică şi volumetrică) pentru a închide frontul locuinţelor colective şi pentru a pune în evidenţă monumentul, clădirea nouă fiind concepută ca un fundal valorizant pentru faţada principală a acestuia”, se arată în documentaţie.

Apartamentele din blocul care va fi ridicat vor avea o suprafaţă utilă de la 32 de metri pătraţi până la 100 de metri pătraţi. Terenul pe care este propusă investiţia are 3202 de metri pătraţi.

Oportunitatea realizării acestui proiect răspunde cererii tot mai mari de locuinţe noi”

Investitorul a obţinut certificatul de urbanism pe 21 februarie 2022, prin certificat fiind solicitată elaborarea Planului Urbanistic Zonal.

Oportunitatea realizării acestui proiect răspunde cererii tot mai mari de locuinţe noi, adaptate nevoilor actuale ale cetăţenilor şi se pliază contextului urbanistic prezent, prin asigurarea funcţiei de locuire pentru un număr mare de persoane pe suprafeţe de teren reduse”, se mai arată în documentaţie.

Casa Jean Goilav se află în apropierea altor două monumente istorice, respectiv Casa Ventura – sediul Şcolii Populare de Arte „George Enescu”, clădire reabilitată de Consiliul Judeţean şi Casa Ursianu Fisher – fostul sediu al Casei de Asigurări de Sănătate, clădire aflată într-un avansat stadiu de degradare.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
29.4 ° C
29.6 °
28.3 °
34 %
3.2kmh
1 %
sâm
35 °
Dum
32 °
lun
33 °
mar
33 °
mie
26 °
RON - Română (nou) leu
EUR
4,9464

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

De când cu scumpirile astea la carburanți, altfel se merge la supermarket.

EDITORIAL

Pentru a înțelege de ce nu e apă în județ, e nevoie de o foarte succintă recapitulare. Regia de apă, subordonată CJ, e căpușată...

EPIGRAMA ZILEI

Din cauza unui singur ins Cu aberantul lui război, Rusofobia s-a extins Mai abitir ca Sars Cov 2! - Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...