luni, iulie 4, 2022
AcasăLocalMonumentul dedicat Harietei Eminescu, inaugurat la Cimitirul Eternitatea

Monumentul dedicat Harietei Eminescu, inaugurat la Cimitirul Eternitatea

Astăzi, de la 10.30, la Cimitirul Eternitatea va avea loc un scurt ceremonial de inaugurare a cenotafului ridicat în memoria Harietei Eminescu, sora Poetului Mihai Eminescu și „îngerul păzitor” al acestuia.

La evenimentul cultural vor participa preotul paroh Vasile Burlacu și un cor de eleve de la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” Botoșani, dirijor fiind profesor dr. Laurenţiu Palade.
Monumentul a fost ridicat prin contribuția membrilor și simpatizanților Asociației Culturale GEEA, Elena Condrei, și a Societății Culturale „STEAUA NORDULUI”, Dorel Mihai Gaftoneanu.
Toată lumea o pomeneşte pe Harieta drept îngerul păzitor al lui Mihai Eminescu”
Acest proiect a fost început după îndelungi cercetări în registre şi arhive şi a fost motivat de faptul că Harieta Eminescu nu are nici măcar un mormânt convenţional, după 133 de ani de la deces.

Toată lumea o pomeneşte pe Harieta drept îngerul păzitor al lui Mihai Eminescu. Prin acest proiect noi am dorit să demonstrăm că suntem măcar cu jumătate de pas către acea capitală culturală care se doreşte a fi Botoşaniul”, transmitea recent Dorel Gaftoneanu.

Cu acordul preotului paroh Vasile Burlacu s-a decis ca monumentul să fie amplasat lângă aleea din apropierea bisericii din cimitir, şi ocupă cam jumătate din necesarul unui loc de veci obişnuit.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
23.2 ° C
23.6 °
21.6 °
93 %
2.8kmh
52 %
lun
34 °
mar
36 °
mie
27 °
joi
27 °
vin
19 °
RON - Română (nou) leu
EUR
4,9670

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

De când cu scumpirile astea la carburanți, altfel se merge la supermarket.

EDITORIAL

Pentru a înțelege de ce nu e apă în județ, e nevoie de o foarte succintă recapitulare. Regia de apă, subordonată CJ, e căpușată...

EPIGRAMA ZILEI

Din cauza unui singur ins Cu aberantul lui război, Rusofobia s-a extins Mai abitir ca Sars Cov 2! - Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...