luni, iulie 4, 2022
AcasăLocalAmenzile curg la Nova Apaserv

Amenzile curg la Nova Apaserv

Societatea Nova Apaserv primeşte amenzi pe bandă rulantă. Operatorul a ajuns în situaţia în care să primească trei amenzi pentru aceeaşi problemă nerezolvată.

O astfel de situaţie se înregistrază în privinţa unei probleme semnalată de mai mulţi botoşăneni care au case pe strada Armeană. La intersecţia cu strada Vasile Lupu s-a intervenit pentru remedierea unei avarii. Din cauză că nu au fost executate lucrările de refacere, pe 17 mai, operatorul a primit o amendă de 1.000 de lei de la Poliţia Locală – Biroul disciplina în construcţii. Amenda nu a rezolvat, însă, problema, astfel că alţi cetăţeni care locuiesc în zonă s-au adresat primăriei. Aceştia s-au plâns că partea carosabilă s-a îngustat din cauză că lucrarea este semnalizată şi maşinile circulă cu greutate. Mai mult, se blochează accesul pe strada Armeană a maşinilor pentru situaţii de urgenţă, inclusiv a maşinilor Urban Serv.

„Mai nou, Nova Apaserv blochează şi intersecţiile”

Date fiind cele semnalate, miercuri, 8 iunie, operatorul a fost amendat şi de către Poliţia Rutieră. „Mai nou, Nova Apaserv blochează şi intersecţiile. După primele reclamaţii, primite din partea locuitorilor din zonă, pe 17 mai, Poliţia locală a aplicat prima amendă. Zilele acestea a fost dată o altă amendă şi de către Poliţia Rutieră, cea care a eliberat aviz rutier pentru intervenţie. Ca urmare a noilor sesizări, venite din partea altor  persoane, care locuiesc pe străzile afectate şi fără acces rutier din cauza abandonării unor lucrări ce trebuiau finalizate conform avizelor eliberate de către primărie şi Poliţia Rutieră, astăzi la faţa locului au ajuns şi colegi de la Poliţia Locală – Biroul rutier”, a declarat viceprimarul Liviu Toma, edil care coordonează activitatea Poliţiei Locale.

Joi, operatorul a primit o nouă amendă de la Poliţia Locală – Biroul rutier.

Amenzi date degeaba

Liviu Toma a explicat că, de la începutul anului, toate amenzile date operatorului au plecat de la sesizările unor cetăţeni. Amenzile nu s-au soldat cu o îmbunătăţire a activităţii operatorului, cel puţin pe partea de refacere a zonelor unde se intervine pentru remedierea unor avarii.  „Sunt surprins neplăcut de lipsa de reacţie a celor care trebuie să ia decizii la nivelul acestei societăţi”, a mai precizat Liviu Toma.

Reporterii Monitorul au încercat să ia legătura cu Liviu Ştefan, directorul general al Nova Apaserv şi Gelu Matei, inginerul şef, pentru a oferi câteva explicaţii în legătură cu problema de pe strada Armeană. Ambii oficiali nu au răspuns, însă, la telefon.

Societatea are probleme financiare grave

Operatorul are restanţe la constructorul care execută lucrările de refacere a zonelor unde s-a intervenit pentru remedierea unor avarii. În aceste condiţii, apar unele întârzieri în executarea unor lucrări.

Avem probleme financiare mari. Numai factura lunară la energie este de două milioane de lei, în condiţiile în care în urmă cu un an aceasta nu depăşea 500.000 – 600.000 de lei. De aici, inevitabil, mai apar datorii şi pe la alte societăţi cu care avem contracte”, a declarat Liviu Ştefan în urmă cu aproape trei săptămâni.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
23.2 ° C
23.6 °
21.6 °
93 %
2.8kmh
52 %
lun
34 °
mar
36 °
mie
27 °
joi
27 °
vin
19 °
RON - Română (nou) leu
EUR
4,9670

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

De când cu scumpirile astea la carburanți, altfel se merge la supermarket.

EDITORIAL

Pentru a înțelege de ce nu e apă în județ, e nevoie de o foarte succintă recapitulare. Regia de apă, subordonată CJ, e căpușată...

EPIGRAMA ZILEI

Din cauza unui singur ins Cu aberantul lui război, Rusofobia s-a extins Mai abitir ca Sars Cov 2! - Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...